C.H.I.P.: een computer voor slechts 8 euro

De Raspberry Pi is immens populair, omdat ‘ie relatief krachtig is en ook nog eens goedkoop is. Niet voor niets knutselt menig programmeur er graag mee op los. Maar er is wellicht een gedogen concurrent in de maak. C.H.I.P. is een nog kleinere computer waar je maar omgerekend acht euro voor hoeft af te rekenen. Een apparaat dat zelfs in je fifth pocket past zodat je ‘m overal mee naar toe kunt nemen. Zelfs naar een festival. Als je daar in plaats van te dansen even wilt programmeren. Naja, dit is overigens niet helemaal waar, je moet de mini-computer natuurlijk nog wel aan een toetsenbord, muis en scherm koppelen om er iets zinnigs mee te doen. Of je moet ‘m omtoveren tot een Game Boy look-a-like. De guys van Next Thing Co. hebben namelijk ook de PocketC.H.I.P ontwikkeld.

Ok, je snapt uiteraard dat het niet de krachtigste computer is dus je moet niet verwachten dat je er GTA V mee kunt spelen. Denk aan een 1GHz Allwinner A13 processor, 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslagruimte. Maar het is genoeg om te internetten en apps te draaien. De speciale App Store met Linux-apps is namelijk al aardig gevuld. Ook heb je een USB-poort, micro-USB en audio jack tot je beschikking. Wifi en Bluetooth ondersteunt-ie ook. Wil je ‘m graag via een HDMI-kabel koppelen? Dan moet je er een speciale adapter bij aanschaffen.

Wil je zelf met de C.H.I.P aan de slag? Voor acht euro bestel je ‘m hier. Verwacht de mini-computer rond december 2015 dan op je deurmat verschijnen.

Reageer op artikel:
C.H.I.P.: een computer voor slechts 8 euro
Sluiten