Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 20 mrt 2019

Cadence of Hyrule is een Zelda-game op basis van ritme

De grote aankondiging van de meest recente Nintendo Direct is die van Cadence of Hyrule. Het is een titel van Brace Yourself Games, die in 2015 uitkwam met de game Crypt of the Necrodancer. Dat is een zogenaamde roguelike-game, waarbij je op basis van de ritme van de muziek door levels loopt. Elke keer dat je doodgaat en opnieuw moet beginnen, dan is de wereld weer net even anders, waardoor je de game bijna oneindig kunt blijven spelen. Cadence of Hyrule is een mix tussen die game en The Legend of Zelda.

Maak kennis met Cadence of Hyrule

Cadence of Hyrule is zodoende een Zelda-game met een twist. Je moet het niet zien als een nieuwe grote productie van Nintendo, maar meer als een mogelijkheid voor Brace Yourself Games om die wereld te gebruiken om hun game aan een groter publiek te slijten. Naast het hoofdpersonage uit Crypt of the Necrodancer kun je in de game ook aan de slag met Link en Princess Zelda.

Ook dit is een roguelike-game, waardoor werelden willekeurig opgeleverd worden en je telkens nieuwe dingen kan tegenkomen. Elke beat die in de bekende nummers van Zelda via een remix worden gebracht is een mogelijkheid om te bewegen en op die manier vijanden aan te vallen. De combinatie tussen de klassieke Zelda-tunes en de toffe remixes daarvan zorgen in de trailer in elk geval voor een vrolijk geheel. Het is daarmee wat ons betreft een game om zeker in de gaten te houden.

Cadence of Hyrule

Heel erg lang hoeven we niet op de game te wachten. Hij staat nu gepland voor de lente van 2019, waardoor we hem verwachten tussen april en juni van dit jaar. Wil je meer lezen over alles dat te maken heeft met de Nintendo Switch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina met alle nieuwtjes, reviews en meer over de populaire spelcomputer van Nintendo.

Reageer op artikel:
Cadence of Hyrule is een Zelda-game op basis van ritme
Sluiten