Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Cars 16 jan 2019

Cadillac met eerste elektrische SUV de strijd aan met Tesla

Het luxe Cadillac is bezig met een transformatie. Het General Motor’s merk gaat zich richten op het maken van elektrische voertuigen, om zo de strijd aan te kunnen gaan met het grote Tesla van Elon Musk. Waar we dit al eerder onder ogen kregen, komt de producent begin deze week met beelden van haar eerste voertuig. Cadillac introduceert een crossover SUV tijdens de 2020 XT6 onthulling in Detroit. 

Cadillac toont eerste beelden elektrische SUV

Afgelopen zondag, tijdens het 2020 Cadillac XT6 evenement, heeft de fabrikant de eerste beelden van haar elektrische crossover SUV getoond. Het voertuig is de eerste stap van de transformatie die het merk ondergaat. Cadillac is gedreven om zichzelf te richten op de productie van elektrische voertuigen, om zo de strijd aan te kunnen gaan met Tesla. Daarnaast wil het de deuren opzetten voor andere fabrikanten om ook aan de haal te gaan met elektrische voertuigen.

Er is op dit moment nog weinig bekend over de nieuwe SUV. Buiten de foto’s heeft Cadillac niets bekend gemaakt over de details van het voertuig. Wel weten we dat de nieuwe SUV niet gebaseerd is op de architectuur van General Motor’s Chevrolet modellen The Volt of Bolt. Voor de elektrische auto is de fabrikant begonnen met een schone lei en komt het met een nieuw design voor batterij gedreven voertuigen. Een design waar Cadillac als eerste mee aan de haal gaat.

Cadillac toont SUV EV

De meest geavanceerde features van de SUV zijn de drive units en de battery cells, welke gebruikt gaan worden in alle GM line-ups in verschillende landen. De crossover SUV zal fzowel met voor, achter en vierwielaandrijving te koop zijn. De batterijen zijn geheel af te stellen naar de benodigdheden van de bestuurder.

Het is de eerste stap in een flinke transformatie van het merk Cadillac. Het bedrijf laat niets weten over een releasedatum, maar maakt wel bekend dat het vanaf 2021 elke zes maanden een nieuw model op de markt zal brengen.

Reageer op artikel:
Cadillac met eerste elektrische SUV de strijd aan met Tesla
Sluiten