Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Rides 7 aug 2020

Cadillac gaat Tesla achterna met eerste volledig elektrische auto

Steeds meer automerken gaan op de elektrische tour na het succes van Tesla. Ook het Amerikaanse Cadillac kan niet achterblijven.

Cadillac hoort al jaren bij het luxesegment qua auto’s, maar veel interesse toonde het nog niet in elektrisch rijden. Er zijn dan ook niet veel producenten die er nu al echt instappen. Porsche doet het met de Taycan Turbo S natuurlijk wel, maar rond merken als Lamborghini en Ferrari blijft het nog altijd vrij stil. Toch wil Cadillac nu we instappen. Het komt met de Lyriq, waarmee het hoopt te kunnen concurreren met tesla.

Cadillac gaat elektrisch

Het luxe Cadillac moet het leidende merk worden van General Motors op het gebied van elektrisch rijden. Toch is de Verenigde Staten een andere markt dan de Europese. In het land zijn de afstanden groter, waardoor een auto met een kleine accu ongeschikt is. Cadillac zal daarom ook echt met een ratio moeten komen die enigszins vergelijkbaar is met Tesla. Volgens de Amerikanen krijgt de Cadillac een actieradius mee van 480 kilometer door een accupakket van rond de 100 kWh.

Het eerste design van de Cadillac Lyriq ziet er spectaculair uit en kan prima meekomen met dat van Tesla. Het heeft nog steeds de uitstraling van een Cadillac, maar wel met een moderne touch. Het is echter nog een concept auto dus het is nog de vraag of hij er ook echt zo uit komt te zien als het in productie komt.

Ook de binnenkant van de auto ziet er op en top uit. Het heeft een enorm elektronisch dashboard waar je alles op kunt zien. Deze wordt een stuk groter dan zoals je deze wellicht herkent bij Tesla. Ook heeft het een autonoom rijsysteem.

Cadillac Lyric
De binnenkant van de Cadillac Lyriq. (Afbeelding: Cadillac)

Wanneer de auto precies op de markt komt, is nog onbekend. Vermoedelijk zal dit ergens in 2022 zijn. Ook is het nog helemaal niet bekend hoeveel de auto moet gaan kosten, maar waarschijnlijk is die niet goedkoop. Tot die tijd zul je het dus nog altijd met een Tesla moeten doen, als je een elektrische auto uit hetzelfde segment wil hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cadillac gaat Tesla achterna met eerste volledig elektrische auto
Sluiten