Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 11 aug 2017

Deze slimme robot is het zonnetje in huis

Iedereen weet dat zonlicht goed voor ons lichaam is. Het zorgt ervoor dat je vitamine D aanmaakt en geeft je een algehele boost. Het is niet voor niks dat mensen in de zomer veel vrolijker zijn. Maar als je toch de hele dag binnen zit is er alsnog een manier om lekker in de zon te zitten. De oplossing komt in de vorm van de kleine robot Caia.

Zonder installatie of opladen

Caia is een slimme robot, die zonlicht in je kamer verspreidt. Het enige dat je hoeft te doen is de robot op een zonnig plekje neer te zetten en de rest wordt voor je gedaan. Je hoeft niks te installeren en je hoeft de slimme robot zelfs niet op te laden. Het zonlicht dat de robot verspreidt wordt namelijk meteen ook gebruikt om op te laden. De robot komt met een universeel montagesysteem, zodat je ‘m echt overal kunt neerzetten of ophangen.

Caia zonlicht robot

Altijd zonlicht daar waar jij het wil

Wanneer je de robot op de ideale plek hebt geplaatst en zonlicht krijgt daar waar je het wil, onthoudt deze waar je de zon wil hebben. Wanneer de zon zich vervolgens verplaats, past de robot zich aan zodat je nog steeds op dezelfde plek zonlicht krijgt. Als de zon onder gaat houdt het spelletje natuurlijk wel op.

Caia vervangt de oudere Lucy met belangrijke upgrades

Caia is de verbeterde versie van de Lucy robot, welke een paar jaar geleden op Indiegogo verscheen. De naam Lucy is echter vervangen door Caia, wat staat voor de Romeinse godin van vuur, genezing en de haard. Versie 2.0 verspreidt het zonlicht nog beter en heeft een meer accurate sensor. Daarnaast is de plastic behuizing van Lucy vervangen door metaal en is het design dusdanig gemaakt dat de verzendkosten ook nog eens lager uitvallen.

Caia zonlicht robot

Haal de zon in huis

Om ook de zon in huis te halen kun je via Indiegogo je eigen Caia bestellen. Voor 229 dollar krijg je als je snel genoeg bent de robot met 23 procent korting op de winkelprijs. Geschat wordt dat je vanaf November dan nooit meer verlegen zit om zonlicht.

Niet alleen mensen hebben zonlicht nodig, maar je plantjes natuurlijk ook. Hiervoor zou je de Caia robot natuurlijk ook kunnen gebruiken. Als het je echter alleen om je plantjes te doen is, zijn er ook slimme systemen die specifiek zonlicht voor je planten verzorgen. De Growchef is zo’n systeem en geeft je planten naast zonlicht ook water.

Reageer op artikel:
Deze slimme robot is het zonnetje in huis
Sluiten