Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 sep 2018

Call of Duty Black Ops 4 Blackout hands-on: interessante toevoeging?

Op 12 oktober van dit jaar komt Call of Duty Black Ops 4 uit. Het is een game waarmee ontwikkelaar Treyarch iets anders wilt doen dan een standaard Call of Duty. Zo ontbreekt de standaard campaign. In plaats daarvan zien we naast de traditionele multiplayer wel wat toevoegingen. Ten eerste moet de zombie-ervaring uitgebreider worden. Maar misschien wel belangrijker is de toevoeging van Blackout, de Battle Royale-modus van Call of Duty Black Ops 4. Van die game draait nu een beta.

Die beta kun je nu op de PlayStation 4 ervaren wanneer je de game hebt gepre-ordered. Op de Xbox One en pc komt hij later deze week, maar moet je ook een pre-order hebben staan. Als je dat gedaan hebt, dan kun je tot en met 17 september kijken of de game iets voor je is. Wij hebben een paar uur met de game doorgebracht en dit zijn de vijf punten die ons opvielen.

Hectisch begin

Call of Duty Black Ops 4 Blackout is een redelijk traditionele Battle Royale-achtige game. In de beta spring je met een mannetje of tachtig uit een helikopter. Je hebt daarbij geen enkele vorm van uitrusting, die moet je op de grond vinden. Zeker de eerste minuut van de game is daarbij hectisch.

Je wilt namelijk op het slagveld zo snel mogelijk een wapen vinden. Dus ga je in een duikvlucht naar beneden, klap je je parachute uit en ren je het eerste de best gebouw in om te hopen dat daar een wapen ligt. De kans is groot dat je daarbij niet alleen bent, waardoor je in de eerste minuut al vaak in een shootout terecht komt. Dat kan betekenen dat je daarbij gelijk dood bent en dan moet je een nieuw potje beginnen.

Call of Duty Black Ops 4 Blackout

Rustig middenstuk

Mocht je het beginstuk overleefd hebben, dan begint het middenstuk van de game. Hierin probeer je voorwerpen te verzamelen om jezelf te genezen wanneer je bent geraakt, pak je armor op en zoek je naar betere wapens. Ook gaat vanaf dit moment de timer lopen. Wanneer die afloopt, dan wordt de cirkel van het slagveld kleiner en moet je daar binnen blijven om niet dood te gaan. Het probleem van dit gedeelte is dat het best wel saai kan zijn. Je weet immers niet waar vijanden zich bevinden. Ik heb potjes gehad waarbij ik een minuut of vijf rondliep zonder iemand tegen te komen. Dat is normaal voor een Battle Royale-game, maar voor een Call of Duty-titel is het wel even wennen.

Call of Duty Black Ops 4 Blackout

Spannend einde

Gelukkig maakt het einde veel goed. De cirkel van het speelveld wordt steeds kleiner en de kans dat je anderen tegenkomt ook groter. Een paar keer ben ik de top tien gekomen waarbij je op het einde een paar toffe shootouts meemaakte, waarbij een combinatie van scherp schieten en de vijand op de juiste manier flanken om hem of haar uit te schakelen veel voldoening gaf.

Call of Duty Black Ops 4 Blackout

In teamverband spelen een stuk leuker

Het merendeel van de beta heb ik nu in mijn eentje gespeeld. Dat is best aardig, maar de potjes waarbij ik met vrienden losging, waren wel vele malen interessanter. Op de momenten dat er niet veel gebeurt, kun je dan lekker kletsen en overleggen, waardoor je je mentaal voorbereid op het einde dat gaat komen. En wanneer dat einde in het verschiet ligt, moet je echt goed samenwerken om de andere squads te verslaan. Soms denk je een vijand te flanken, maar dan blijkt daar net een maatje te zitten en loop je heel dom recht in de val.

Call of Duty Black Ops 4 Blackout

Blackout voegt echt wat toe

Blackout is nu in betafase en wat mij betreft mag er nog wel wat veranderen. Zo mag het tempo waarin de arena kleiner wordt wat mij betreft een stuk sneller gaan wanneer je in je eentje speelt, zodat er wat meer te doen is. Maar buiten dat lijkt alles behoorlijk goed te werken. De wereld is groots en divers, de zoektocht naar wapens is boeiend, het ziet er degelijk uit en het speelt lekker. Het is wat dat betreft een mooie toevoeging aan Call of Duty Black Ops 4.

Call of Duty Black Ops 4 Blackout

Call of Duty Black Ops 4 verschijnt zoals eerder gezegd op 12 oktober en is dan beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Wil je weten hoe de ‘gewone’ multiplayer is? Bekijk dan hier onze preview.

Reageer op artikel:
Call of Duty Black Ops 4 Blackout hands-on: interessante toevoeging?
Sluiten