Gaming 7 jun 2018 Jelle van Es

Call of Duty Black Ops 4 Interview: herkenbaar knallen

Met Call of Duty Black Ops 4 wil ontwikkelaar Treyarch flink wat veranderingen doorvoeren. Zij laten de traditionele singleplayer vallen en in plaats daarvan komt er een uitgebreide Battle Royale modus. Tegelijkertijd komt er meer focus op de zombiemodus en moet de multiplayermodus gamers ook lang bezig houden. Rond de onthulling van de game kregen wij de kans om een aantal vragen te stellen aan Dan Bunting, de Co-studio head van Treyarch.

Schrijf je in voor Ontbytes! ?

En ontvang het tofste technieuws in je inbox!.
[revue_subscribe]

Call of Duty Black Ops 4 interview

Call of Duty Black Ops 4 kent heel wat veranderingen ten op zichte van andere games. Is het eng om zulke grote veranderingen door te voeren?

Elke beslissing die je neemt is er één waar discussie over ontstaat. Wellicht dat eng een iets te grote term is. We hebben er echter veel vertrouwen in en wij denken dat dit de beste game is die we op dit moment kunnen uitbrengen. Daarnaast hebben we gewoon goed gekeken naar wat de gamers in de serie graag willen en dat is over het algemeen de mogelijkheid om de games lang samen met vrienden te spelen.

Blackout is natuurlijk de grootste verandering in Call of Duty Black Ops 4 ten op zichte van voorgaande games. Is het een Battle Royale-modus?

Ik zou zeggen dat het iets is dat geïnspireerd is op het Battle Royale-genre. We zien in dat genre veel verschillende ontwikkelaars het op een andere manier invullen. Voor ons is het belangrijk dat het echt een Black Ops-gameplay biedt, zoals de fans van ons verwachten. Het komt met voertuigen voor het land, de zee en de lucht. Het moet leuk zijn, geen enkel potje moet hetzelfde zijn, dat is belangrijk voor ons.

Call of Duty Black Ops 4

In de concept video zien we bijvoorbeeld een helikopter met meerdere soldaten. Kun je dat doen met je vrienden?

Ik wil er nog niet veel over zeggen, maar ik kan wel zeggen dat dat mogelijk is. We zijn enthousiast over het feit dat we wapens, voertuigen en personages uit het tienjarige bestaan van de Black Ops-serie naar deze modus kunnen brengen. Het is echt een feest van herkenning.

Dan de multiplayer. Het viel mij op dat het een typische Treyarch-game is met alle de felle kleuren. Is dat een bewuste keuze?

Ja, dat is zeker een stijlkeuze. Onze fans zullen het herkennen. We maken altijd gebruik van felle kleuren. Hierdoor is het wat mij betreft leuker om in de maps te spelen en is het makkelijker om vijanden ten op zichte van de omgeving te zien.

De maps die we hebben kunnen spelen voelen wat groter dan de oude games. Wellicht dat dat ook komt door het feit dat we 5 tegen 5 speelden. Met hoeveel man kun je straks gaan spelen?

In principe met twaalf man, maar we richten ons op competitief gebied meer op de optie om met 4 tegen 4 of 5 tegen 5 te spelen. Hierdoor is het natuurlijker dat je samenwerkt en heb je meer ruimte om het level te herkennen. Het geeft je meer ruimte om beter te worden. Je zult minder binnen chaos terecht komen.

Ook zul je hierdoor waarschijnlijk minder snel in je rug worden geschoten.

Call of Duty Black Ops 4

In het healthsysteem zien we een grote verandering. Je moet actief jezelf genezen in plaats van dat het automatisch gaat. Waarom is deze verandering doorgevoerd in Call of Duty Black Ops 4?

We wilden er voor zorgen dat het tempo klopte. Je kunt er nu voor kiezen om je terug te trekken en jezelf genezen, of wat meer risico nemen en met minder health proberen een vijand alsnog af te knallen. Uiteindelijk moet het de variatie ten goede komen.

Kun je je scorestreaks door laten gaan nadat je dood gaat of worden ze dan altijd gereset?

Momenteel worden scorestreaks gereset. We willen gebruik maken van de klassieke regels. We hebben dus geen support-achtige optie, waarbij je scorestreaks na je dood door blijven gaan.

Call of Duty Black Ops 4

De zombie-modus wordt dit jaar groter. Als we naar de trailer kijken, met name naar de setting in het Romeinse Rijk, kunnen we stellen dat je daarin met slagwapens gaat vechten?

Ik kan daar momenteel nog niet veel over zeggen. Ik kan alleen zeggen dat je met een variatie aan wapens aan de slag kunt gaan.

Call of Duty Black Ops 4

Zijn de levels groot?

Elke zombie-ervaring heeft een bepaalde grootte en diepgang. De omgevingen die we nu hebben getoond zijn echt het puntje van de ijsberg.

Call of Duty Black Ops 4 verschijnt op 12 oktober en is hier te scoren. Onze uitgebreide preview vind je hier.

Reageer op artikel:
Call of Duty Black Ops 4 Interview: herkenbaar knallen
Sluiten