Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gaming 19 mei 2019

Acitivison begint met uitrol Call of Duty: Mobile bèta voor iOS en Android

Ongeveer twee maanden geleden onthulde Activision een mobiele versie van het bekende spel Call of Duty met de toepasselijke naam Call of Duty: Mobile. Inmiddels hebben ze laten weten dat de bèta versie klaar is en naar verschillende landen uitgerold zal worden en sommige enthousiaste fans kunnen nu al aan de slag met oorlog voeren op hun smartphone. Daarnaast hebben ze meteen ook wat gameplay features verklapt, zodat je je alvast mentaal kunt voorbereiden.

Vijf Call of Duty: Mobile multiplayer opties

De bèta test is onlangs al begonnen in India en binnenkort zou ook Australië aan de beurt zijn. Helaas zit Nederland er nog niet bij, maar binnen de komende paar maanden zouden meer landen aan het lijstje toegevoegd worden. Qua features kun je in ieder geval op vijf verschillende multiplayer modi rekenen: Free for All, Frontline, Team Deathmatch, Hardpoint en Domination.

Call of Duty: Mobile

Free for All moet een klassieke strijd tot de dood worden waarbij iedereen je vijand is en je moet zien te overleven. In de Frontline modus speel je juist in een team en begin je telkens bij de basis van je team. Uiteraard is het de bedoeling om het andere team uit te roeien. Team Deathmatch speel je ook in teamverband en is meer het klassieke “iedereen van het vijandige team uitschakelen” spel, waarbij je niet telkens respawned bij de basis. Bij Hardpoint moet je weer een bepaald punt op de kaart zien te bemachtigen en onder je bewind zien te houden om punten te vergaren. Als laatste moet je bij Domination bepaalde posities verdedigen om punten te krijgen. Afgezien van Free for All, waarbij je met maximaal acht mensen speelt, zijn alle modi te spelen met in totaal 10 spelers.

Iconische karakters en zeven mappen

Verder krijg je bij het mobiele spel de keuze uit iconische Call of Duty karakters, waaronder Alex Maxon (Black Ops), John MacTavish (Modern Warfare), Simon Riley (Modern Warfare 2) en John Price (Modern Warfare). Daarnaast zou je zelf personages kunnen samenstellen krijg je naast je eerste en tweede wapenkeuze ook nog de beschikking over een explosieve of tactische granaat en een “devastating weapon skill”. Als laatste zullen er zeven verschillende mappen onveilig te maken zijn in Call of Duty: Mobile, namelijk Nuketown, Hijacked, Sandoff, Killhouse, Firing Range, Crossfire en Crash.

Om mee te doen aan de bèta, kun je je opgeven voor de pre-registratie op de Call of Duty website. Daarna is het even afwachten en hopelijk kun je vervolgens je zomer doorbrengen met het mobiele spel. Verder circuleren er al sinds  vorig jaar geruchten over een Call of Dutch: Modern Warfare 2 remake en het lijkt erop dat het er nu eindelijk van gaat komen.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Acitivison begint met uitrol Call of Duty: Mobile bèta voor iOS en Android
Sluiten