Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 apr 2018

‘Call of Duty Black Ops 4 heeft geen singleplayer-modus’

In de Call of Duty-reeks hebben we laatste jaren elk jaar een drieluik gekregen. Enerzijds had je een singleplayer-modus, waarin je een verhaal voorgeschoteld kreeg met spectaculaire elementen. Daarbovenop had je natuurlijk de multiplayer-modus, waarin je online tegen anderen kon strijden. En tot slot had je ook nog de Zombie-modus, een coöperatieve ervaring. De eerste modus is de laatste jaren redelijk het ondergeschoven kindje geweest en het zou best wel eens kunnen dat die modus in Call of Duty Black Ops 4 wordt overgeslagen.

Geen singleplayer-modus voor Call of Duty Black Ops 4

Officieel laat uitgever Activision hier nog niks over kwijt. Maar zowel de website Polygon als Kotaku beweren dat zij bronnen binnen het project hebben besproken die dit bevestigen.

Het is daarbij nog niet helemaal duidelijk of er nog later een singleplayer-avontuur komt, omdat de game met zijn release op 12 oktober eerder verschijnt dan een gemiddelde Call of Duty-game of dat hij helemaal geschrapt wordt.

call of duty black ops 4

Dat betekent overigens niet dat Call of Duty Black Ops 4 minder interessant is dan vorige games in de series. Als we heel eerlijk zijn, is de singleplayer-modus jaar in, jaar uit een soort van tussendoortje.

Iets dat je tussen de 6 en 8 uur uitspeelt om je daarna helemaal te verliezen in de multiplayer-modus. In plaats van de singleplayer-modus, zou het goed kunnen dat Call of Duty Black Ops 4 een Battle Royale-achtige modus krijgt.

Eerder werd al bekend dat de ontwikkelaar dit een interessante ontwikkeling vond en volgens Charle Intel, een Call of Duty-fansite, zou ontwikkelaar Raven Software de Battle Royale-modus gaan maken.

Heel lang op echte harde informatie hoeven we overigens niet te wachten. Op 17 mei gaat Activision samen met ontwikkelaar Treyarch de game echt onthullen en krijgen we te zien hoe hij er uit ziet en wat we er precies van kunnen verwachten. Tot die tijd kun je je nog vermaken met Call of Duty WWII.

Reageer op artikel:
‘Call of Duty Black Ops 4 heeft geen singleplayer-modus’
Sluiten