Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 aug 2019

‘Call of Duty: Black Ops 5 neemt je mee naar de Koude Oorlog’

In de Call of Duty-reeks was het de afgelopen jaren zo dat er drie ontwikkelaars aan de serie werkte, waardoor een ontwikkelaar om de drie jaar een nieuwe game uitbracht. Er is echter besloten om ontwikkelaar Sledgehammer Games (die Call of Duty WWII heeft gemaakt) geen losse games meer te maken, waardoor we volgend jaar al een nieuw deel van ontwikkelaar Treyarch kunnen verwachten. En zoals we eigenlijk wel verwachten, zou dat Call of Duty: Black Ops 5 gaan worden. En deze game gaat het weer anders doen.

Call of Duty: Black Ops 5 terug naar de basis

Waar men met Call of Duty: Black Ops 4 veel vernieuwing bracht, daar lijkt Call of Duty: Black Ops 5 terug te gaan naar de basis. Dat betekent dat je ‘gewoon’ weer een singleplayeravontuur krijgt, welke in deel vier was geschrapt ter faveure van de Battle Royale-modus Blackout. En volgens Twitter-gebruiker LongSensation moet deze nieuwe game in de serie een stuk donkerder gaan worden ten op zichte van de vorige games en speelt het zich af in de periode van de Koude Oorlog.

Het is niet voor het eerst dat de Black Ops-reeks je meeneemt naar een setting van de Koude Oorlog. De eerste games speelden zich ook in die setting af, waarna de game vervolgens meer richting de huidige en toekomstige tijd ging. Dat betekent dus ook dat de wapens en de mogelijkheden in Call of Duty Black Ops 5 iets meer liggen op het verleden. En dat kan ik alleen maar toejuichen.

Het is echter eerst tijd voor Call of Duty Modern Warfare, die een uitstekende multiplayermodus lijkt te gaan krijgen.

Reageer op artikel:
‘Call of Duty: Black Ops 5 neemt je mee naar de Koude Oorlog’
Sluiten