Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 nov 2020

Call of Duty: Black Ops Cold War wordt een aanslag op je harde schijf

Deze week is een kleine feestweek voor gamers met de lancering van de Xbox Series X en een groot aantal nieuwe games. Maar het wordt nog mooier met de release van Call of Duty: Black Ops Cold War eind deze week.

Mocht je van plan zijn om Call of Duty: Black Ops Cold War straks op je Xbox Series X te gaan spelen, dan hebben we helaas niet heel erg goed nieuws. De game gaat namelijk een aanslag zijn op je harde schijf.

Call of Duty: Black Ops Cold War wordt groot

Een gebruiker op Reddit heeft namelijk een afbeelding gedeeld waarop te zien is hoeveel harde schijf ruimte Call of Duty: Black Ops Cold War nodig heeft op de Xbox Series X. En dat is een behoorlijke hoeveelheid: 187,9GB. Dat is dus zeg maar iets meer dan een vijfde van de beschikbare ruimte die je op de spelcomputer beschikbaar hebt. Hieronder zie je de desbetreffende afbeelding.

Cold war 187.9GB on series x from r/XboxSeriesX

Mocht je ruimte tekort hebben op je harde schijf, dan hebben we ook nog een soort van goed nieuws. Zoals je in de afbeelding ziet, heb je als gebruiker de mogelijkheid te bepalen wat je wel en niet installeert of download. Heb je niks met de Zombies-modus? Dan kun je die laten zitten en bespaar je 7,5 GB. Dead Ops Arcade bespaart 11,8 GB wanneer je het niet wilt hebben en als je echt ruimte wilt besparen, dan schakel je de HD texture en raytracing data uit. Deze wegen respectievelijk 38,2 GB en 11,8 GB. Maar dan ziet Black Ops Cold War er wel een stuk minder mooi uit.

De grootte van de Xbox Series X harde schijf

De Xbox Series X wordt geleverd met een harde schijf van 1TB. Helaas is zo’n 198 GB al in gebruik voor het systeem zelf, waardoor je 800 GB ruim over houdt. Als je straks Black Ops Cold War samen met Warzone op de harde schijf wilt hebben, dan heb je voor andere games wellicht nog maar iets van 500 GB beschikbaar. En dat kan snel vollopen. Wil je de nieuwe Call of Duty op dag één scoren? Pre-order hem dan hier. Wil je weten wat wij van de Xbox Series X vinden? Lees dan hier onze review.

Reageer op artikel:
Call of Duty: Black Ops Cold War wordt een aanslag op je harde schijf
Sluiten