Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 27 juli 2020

Call of Duty: Black Ops Cold War wordt de volgende COD

Als jij een hekel hebt aan games met veel te lange namen, dan gaat de volgende Call of Duty je niet blij maken. Deze gaat namelijk Call of Duty: Black Ops Cold War heten. Blijkbaar wilde ontwikkelaar Treyarch niet afstappen van hun merknaam Black Ops.

Dit is overigens niet door de uitgever of ontwikkelaar onthuld. Nee, de naam Call of Duty: Black Ops Cold War is te zien op promotiemateriaal voor een zak Doritos. Daar is wel vaker mee samengewerkt door Activision, waardoor we er min of meer van uit kunnen gaan dat dit echt is.

Call of Duty: Black Ops Cold War op Doritos

Het is overigens niet voor het eerst dat de Koude Oorlog als setting wordt genoemd voor de nieuwe Black Ops-game. Wat dat betreft klinkt het logisch dat we eind dit jaar aan de slag kunnen gaan met Call of Duty: Black Ops Cold War. Die game wordt waarschijnlijk volgende week officieel onthuld. Dat zou kunnen gaan lopen via Call of Duty: Warzone, waar het vijfde seizoen er aankomt. Maar het zou ook kunnen gaan via een livestream. Daarbij wordt een nieuwe PlayStation State of Play als één van de mogelijkheden genoemd.

Naast de bovenstaande tweet waarin de logo van de game wordt getoond, is er ook wat info verschenen over de actie die loopt met Call of Duty: Black Ops Cold War. Vanaf 5 oktober moet je de zakken kunnen verwachten in de Amerikaanse winkels of kun je in elk geval de codes gaan verzilveren op de speciale website. Op die manier maak je kans op prijzen, waaronder een jaar lang Double XP. De verwacht is dan ook dat de game niet heel erg veel na 5 oktober verschijnt. Modern Warfare verscheen op 25 oktober, dus dat zou een logische launchperiode zijn voor de nieuwe game.

Meer informatie over de game

Vorige week lekte al het één en ander uit over Call of Duty: Black Ops Cold War. Zo waren er codenamen voor maps verschenen, waardoor we het vermoeden hebben dat de game zich in verschillende locaties afspeelt. Daarbij loop je landen als Vietnam, Duitsland, Rusland en Nicaragua door in de game. Hopelijk komt er snel echt harde informatie over de game uit. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Call of Duty: Black Ops Cold War wordt de volgende COD
Sluiten