Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 6 augustus 2020

Call of Duty: Black Ops Cold War krijgt koppeling met Warzone

Eind dit jaar kunnen we aan de slag met Call of Duty: Black Ops Cold War. Er werd verwacht dat die game deze week eindelijk onthuld zou gaan worden met de lancering van Call of Duty: Warzone Season 5.

Maar dat was dus niet het geval en weten we zodoende niet wanneer Call of Duty: Black Ops Cold War als game wordt onthuld. Wel weten we dat de game een koppeling gaat krijgen met het huidige succes van Warzone, waardoor er waarschijnlijk geen aparte Battle Royale-modus in de game zit.

Call of Duty: Black Ops Cold War x Warzone

De vorige game uit de Black Ops-reeks, deeltje vier, bracht een aparte Battle Royale-modus genaamd Blackout. Het was de eerste kennismaken van de Call of Duty-reeks met dit principe. Hoewel de modus vermakelijk was, blijkt dat Warzone an sich echt een stuk beter werkt. En dan kun je als Call of Duty: Black Ops Cold War maar beter aansluiten op dat succes dan dat je iets anders gaat doen. En dat is ook het plan van Activision.

Call of Duty: Black Ops Cold War
De laatste update van Warzone bracht deze trein (Afbeelding: Activision)

Volgens Rob Kostich, de president van Activision, kunnen gamers verwachten dat er straks een duidelijke verbinding gaat bestaan tussen Black Ops Cold War en Warzone. Iets dat nu al gebeurt met Modern Warfare en volgens Kostich belangrijk is voor de gamers. Zo boek je in beide games voortgang op de Season Pass, waardoor je altijd het gevoel van progressie hebt. Het zou logisch zijn dat zo’n zelfde idee gaat bestaan met de nieuwe Call of Duty, aangezien gamers vaak beiden willen spelen.

Wat gaan we krijgen?

De grote vraag is natuurlijk wat Black Ops Cold War ons gaat brengen. Om eerlijk te zijn, weten we geen eens of de game zo gaat heten. Het is vooral onze verwachting. Doordat er al een Battle Royale-game is, kun je er vanuit gaan dat de game een traditioneel drieluik kent. Deze bestaat dan uit een verhaal, een standaard multiplayer-modus en tot slot nog een zombiemodus. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Call of Duty: Black Ops Cold War krijgt koppeling met Warzone
Sluiten