Call of Duty breekt jarenlange traditie met nieuwe game in 2023

Games Mark Hofman 8 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Het hoge woord lijkt eruit te zijn: het verhaal van Call of Duty: Modern Warfare II gaat dit jaar verder. Het krijgt de toepasselijke naam Call of Cuty: Modern Warfare III. Activision laat voorzichtig weten een jarenlange traditie te verbreken.

Geruchten rondom een dergelijke opzet gaan al meer dan een jaar rond, maar officieel was dat nog niet. Daar is nu verandering in gekomen. Hoewel het verhaal van Modern Warfare II best wel weer een genot was, kunnen we echter niet anders dan een klein beetje teleurgesteld zijn.

Call of Duty: Modern Warfare II gaat verder

Voordat Call of Duty: Modern Warfare II vorig jaar werd uitgebracht, ontstonden al de eerste geruchten rondom de game van dit jaar. Zo zou Activision niet van plan zijn geweest om een volledig nieuw spel uit te brengen. Het was de bedoeling Modern Warfare II flink uit te breiden, maar daar komt de uitgever nu op terug.

Een tijdje geleden liet het al aan investeerders weten met een nieuwe game te komen en die game lijkt direct een vervolg te zijn op Modern Warfare II. Het spel heet ook daadwerkelijk Call of Duty: Modern Warfare III.

Wel lijkt het erop dat journalisten als Jason Schreier gelijk hebben gehad. Op Twitter liet het Call of Duty-account onlangs een poll rondgaan of spelers hun huidige wapens en operators mee willen nemen naar de nieuwe game.

Jarenlange traditie verbroken

Het hing dus al ruim een jaar in de lucht, maar het is toch wel even slikken dat Activision stopt met een traditie. Doorgaans gingen verhalen van games pas na een paar jaar weer verder.

Zo verscheen de remake van de originele Modern Warfare in 2019 en kregen gamers pas in 2022 het spel Modern Warfare II. In de tussentijd verschenen Call of Duty: Black Ops Cold War (2020) en Vanguard (2021).

Vooral de afwisseling tussen de Modern Warfare-serie en de Black Ops-serie is er een die fans echt konden waarderen. Wij op de redactie in ieder geval.

Het is dus vrij opvallend te noemen dat Activision daar een streep doorheen trekt.

Call Of Duty: Warzone / DMR
Call of Duty Warzone (Afbeelding: Activision)

Call of Duty x The Boys

Opvallend is echter wel het perfecte woord dat de status van Call of Duty omschrijft. Door de extreme focus op de Battle Royale-modus Warzone, lijkt Activision steeds verder van de identiteit van de franchise te raken.

Zo onthulde het onlangs nog een samenwerking met The Boys. De personages uit de populaire Amazon Prime Video-serie zijn dus speelbaar in de game. Met andere woorden: de first-person shooter heeft opeens superhelden.

Maar daar vertellen we je in het onderstaande artikel alles over:

Call of Duty: Warzone 2 gaat Fortnite op pijnlijke wijze achterna

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen