Mark Hofman
Mark Hofman Games 29 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Call of Duty vanaf volgende maand gratis voor PlayStation 5 en PS4

Iedere maand geeft Sony een aantal games weg voor de PlayStation 5 en PS4. Leden van PlayStation Plus kunnen de titels gratis toevoegen aan de bibliotheek en vervolgens installeren en spelen wanneer ze maar willen. Deze maand is het Call of Duty dat gratis naar leden komt. Al is dat niet de enige game.

PlayStation Plus-leden kunnen vanaf 4 juli 2023 de nieuwe titels toevoegen aan hun bibliotheek. Tot die tijd is het mogelijk om de games van deze maand binnen te halen. In dit artikel vertellen we je daar alles over.

Call of Duty gratis op PlayStation 5 en PS4

Het gebeurt niet vaak dat Activision en Sony de handen ineen slaan om Call of Duty beschikbaar te stellen voor PlayStation Plus. Gelukkig maken de twee voor juli 2023 een uitzondering en geeft het gamers, die al even niet meer gespeeld hebben, de gelegenheid om te kijken waar de franchise vandaag de dag staat.

Wel een beetje lastig misschien, want de beschikbare titel dateert alweer uit november 2020. Waar gamers op dit moment volop van Modern Warfare II genieten, krijgen PlayStation Plus-leden Call of Duty: Black Ops Cold War gratis deze maand. Zowel mensen met een PlayStation 5 als mensen met een PS4 kunnen ermee aan de slag.

Call of Duty: Black Ops Cold War was overigens een lekkere game die we als redactie van WANT veel met elkaar hebben gespeeld. Het voelde wel weer een beetje ouderwets, zeker door het prettige singleplayerverhaal dat erbij zat.

Mocht je dus een PlayStation 5 of PS4 met actief Plus-abonnement hebben, dan raad ik je zeker aan de game eens te proberen.

Call of Duty: Black Ops Cold War Outbreak
De nieuwe Outbreak-modus voor Call of Duty: Black Ops Cold War (Afbeelding: Activision)

Alan Wake en Endling ook van de partij

Mocht je niet veel hebben met Call of Duty of de game al gespeeld hebben, dan kom je deze maand niet bedrogen uit. Op 6 juli haal je ook de PlayStation 5- en PS4-versie van Alan Wake Remastered binnen.

In deze avonturengame van Remedy Entertainment (Control en Max Payne) sta je in de schoenen van Alan Wake, een man die wanhopig op zoek is naar zijn vermiste vrouw, maar tijdens die zoektocht op een heel ander spoor terechtkomt.

Mocht dat ook niet helemaal iets voor je zijn, kun je uitstekend aan de slag met Endling: Extinction is Forever. Deze titel is ook verkrijgbaar voor beide consoles.

De wereld is verwoest door de mensheid en als laatste vos op de hele planeet is het jouw taak om te ontdekken waar de mens precies mee bezig is. Dat doe je om je eigen soort te redden en de planeet een grotere overlevingskans te bieden.

Waarom je die PlayStation 5- en PS4-games wil binnenhalen

Wie een PlayStation Plus-abonnement heeft, kan deze maand dus weer genoeg tijd besteden aan games. Al hoef je niet meteen Call of Duty, Alan Wake en Endling te spelen.

We raden altijd aan om de gratis games voor de PlayStation 5 en PS4 aan je bibliotheek toe te voegen, zelfs als je misschien geen interesse hebt om de game nu te spelen.

Waarom? Dat vertelt Sabine je met liefde in het onderstaande artikel:

Waarom je die gratis PlayStation 5-games altijd wil claimen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!