Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 11 nov 2016

Call of Duty Infinite Warfare is de gouden combinatie tussen verhaal en actie

Elk jaar is de nieuwe Call of Duty (CoD) reden voor een klein feestje. Met name de multiplayermodi houden gamers tientallen uren aan de consoles gekluisterd. CoD Infinite Warfare is het nieuwste deel. En ja, die geeft ons wederom reden om de feesthoed op te zetten.

In dit deel worden we meegenomen naar de toekomst. In deze toekomst vecht de mensheid een oorlog in de ruimte uit. We zetten graag vier redenen op een rij waarom de game de moeite waard is.

De nieuwste editie van je favoriete schietspel voor het eerst spelen

Dit artikel is onderdeel van de Gaming WANT-rubriek. In deze rubriek houden we je met behulp van Pixelcake wekelijks op de hoogte van hét heetste gamenieuws. Enjoy!

Op de singleplayer raak je niet uitgekeken

Daarbij beginnen we met de singleplayer ervaring van de game. Call of Duty-games worden altijd gezien als rollercoaster rides en dat is in Infinite Warfare ook zeker het geval. Wat het avontuur deze keer zo sterk maakt, is dat er enorm veel te doen is.

De ene keer ben je op de aarde aan het vechten, terwijl je de missie daarop door de ruimte zweeft en van daaruit alle vijanden overhoop knalt. En dan heb je nog stukken waarin je plaatsneemt in de Jackal. Dit is een straaljager x ruimteschip waarmee je flitsende spacebattles uitvecht. De game zal je niet snel gaan vervelen.

Een verhaal dat ook écht ergens op slaat

Bovendien is het verhaal dit jaar echt de moeite waard. Nee, het is nog geen Oscar-waardig schrijfwerk, maar het slaat nu in elk geval ergens op. Bovendien zit er een goede balans tussen actiemomenten aan de ene kant en cinematics waarin het verhaal wordt verteld aan de andere kant.

Het hoofdpersonage waar jij zelf mee speelt is niet echt interessant, maar dankzij de input van een echte badguy en het feit dat je bij wordt gestaan door een robot met humor, is dat iets waar wij niet van wakker hebben gelegen.

Terug naar de jaren tachtig in de zombiemodus

De zombiemodus keert weer terug, maar dit jaar komt-ie met een leuke twist. Geen donkere setting, maar een grappig jaren tachtig theme, waarin jij en je medespelers terecht komen in een pretpark. Het is allemaal een stuk kleurrijker en luchtiger en dat past wel bij de zombiemodus. En ja, er zijn ook exploderende clowns aanwezig in de game.

Een toffe multiplayer (wanneer je Black Ops 3 niet hebt gespeeld)

De multiplayer van Infininte Warfare is goed. Ouderwets goed als je Call of Duty Black Ops 3 hebt gespeeld. Hij lijkt namelijk behoorlijk op zijn voorganger qua tempo en mogelijkheden.

Daarmee is-ie niet helemaal geschikt voor hen die de multiplayer in Black Ops 3 hebben grijs gespeeld, maar als je die game gemist hebt, dan is de multiplayer een hele toffe aanvulling op het geheel.

Een totaaplaatje

Daarmee is de game een mooi totaalpakket. Ideaal voor hen die van een singleplayerervaring houden en de multiplayer van Black Ops 3 nauwelijks heeft aangeraakt. Ben je na de Black Ops 3-multiplayer echter op zoek naar iets anders, dan kun je beter een andere game pakken.

Call of Duty is tof, maar ook Battlefield 1 is awesome. Wat ook tof is, is de remake van Modern Warfare. Die is écht nice geworden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Call of Duty Infinite Warfare is de gouden combinatie tussen verhaal en actie
Sluiten