Call of Duty: Mobile is een megasucces! 100 miljoen downloads in de eerste week

Call of Duty: Mobile is nu een week uit en dat is niet ongemerkt gebleven. De game is namelijk in een week tijd 100 miljoen keer gedownload.

Dat valt af te leiden van de gegevens die Sensor Tower heeft vrijgegeven in een raport en is opgepakt door Reuters. Daarmee heeft de game flink wat meer impact gemaakt dan concurrenten als Fortnite en PUBG, die in hun eerste week ‘slechts’ iets van 25 miljoen dowloads scoorden.

Call of Duty: Mobile is een hit

En het knappe van Call of Duty: Mobile is dat het niet eens zijn best heeft gedaan. Een game als Mario Kart op de smartphone werd weken van te voren al gehypet en gaf je op de App Store de mogelijkheid om hem te ‘pre-orderen’, waardoor je hem op de dag van release gelijk binnen kon halen. Bij Call of Duty: Mobile was er al lang een Chinese versie en werd vlak voor de release bekendgemaakt dat de game er aan zou komen en een releasedatum van 1 oktober kreeg. En toen was de game er en werd hij dus massaal binnen gehaald. Mario Kart is overigens 90 miljoen keer gedownload, wat ook niet slecht is.

Call of Duty Mobile

Het fijne daarbij is dat Call of Duty: Mobile vanaf het allereerste moment gewoon goed werkt. De servers lijken de grote hoeveelheid gamers (op wat problemen op de launchdag na) aan te kunnen en bovendien speelt de game gewoon goed. Daardoor is het daadwerkelijk leuk om te spelen. Wel wordt je als speler doodgegooid met verschillende microtransactions in de game zitten, maar dat neem je maar voor lief. Call of Duty: Mobile is nu wereldwijd verkrijgbaar, met de uitzondering van een drietal landen. Hij is niet speelbaar in China (waar ze als het goed is een andere versie hebben), Vietnam en België. Dat laatste land treedt hard op tegen lootboxes, maar omdat het nog alleen staat worden ze nu vooral genegeerd. De game is hier te scoren. Wil je meer lezen over de game? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Call of Duty: Mobile is een megasucces! 100 miljoen downloads in de eerste week
Sluiten