Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gaming 01/10/2019

Call of Duty: Mobile vanaf nu te spelen op Android en iOS

Activision heeft vandaag officieel de mobiele versie van Call of Duty uitgebracht. De multiplayer game, waar je met wel 100 spelers op een map kan spelen, is per direct beschikbaar voor iOS- en Android apparaten.

Call of Duty: Mobile zit vol met iconische multiplayer maps en modes uit vorige games uit de franchise. Zo is Battle Royale, dat in Call of Duty: Black Ops 4 zijn opwachting maken, ook van de partij. Maar uiteraard speel je dus ook op klassieke maps als Nuketown en Fire Range (Black Ops).

Geweldige Call of Duty verzameling voor fans

In Call of Duty: Mobile krijg je direct toegang tot vier verschillende game-modes. Zo is het mogelijk om los te gaan in Frontline, Team Deathmatch, Gun Game en Search & Destroy. Het zal voor veel fans van franchise herinneringen naar boven brengen waar ze het warm van krijgen. En dat heeft uiteraard niet alleen te maken met deze modes en maps als Crash (Modern Warfare) en Nuketown (Black Ops).

Net als in de voorgaande games zijn de aanpassingen die je kunt doen duidelijk aanwezig. Zo zijn je loadouts volledig aan te passen naar eigen zin. Wil je een M4 met een red dot sight, suppressor en grip? Dan is dat zo gepiept. Al moet je daar uiteraard wel wat moeite voor doen in de game. Maar ook het vrijspelen (en verdienen) van bekende personages, wapens, outfits, scorestreaks en gear zal ervoor zorgen dat de echte Call of Duty fan kan genieten van deze game.

Zoals eerder vermeld is de Battle Royal Mode uit Call of Duty: Black Ops 4 ook van de partij. Deze is vrij te spelen door 30 minuten van je tijd aan multiplayer matches te spenderen.

De eerste indruk

Zelf hebben we de game op de redactie ook gedownload en zijn we er kort mee aan de slag te gaan. Wat dat betreft kunnen we je niet persé een goed antwoord geven op hoe goed de game is, maar zijn we wel in de positie om onze eerste ervaring te delen. Een eerste ervaring die eigenlijk best goed te noemen is.

Ja, het blijft een shooter op een apparaat met een touch screen. Wat dat betreft zal het zeker weten eventjes wennen worden. Maar wanneer je daar aan went heeft Call of Duty: Mobile je in eerste instantie best leuke dingen te bieden. De enige vraag die we hebben (na twee potjes multiplayer en de basic training) is in hoeverre het van belang gaat worden om geld uit te geven in deze game. Gratis spellen op iOS en Android apparaten staan simpelweg bekend om de lootboxes en levens. In dat opzicht kunnen we nog weinig zeggen over de invloed die deze elementen hebben in deze game.

Maar wat er wel te zeggen valt is dat Call of Duty: Mobile niet alleen op papier prachtig lijkt te zijn voor fans van de franchise. Wie voor het eerst aan de slag gaat met deze game, zal dit snel genoeg meemaken op iOS of Android.

Reageer op artikel:
Call of Duty: Mobile vanaf nu te spelen op Android en iOS
Sluiten