Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gaming 8 oktober 2019

De beste manier om Call of Duty: Mobile te spelen is op je PC (en zo doe je dat)

Sinds de lancering van Call of Duty: Mobile zijn onze lunchpauzes sterk veranderd. Iedere dag wordt er wel een potje gespeeld en genieten we met volle teugen. Maar wat nou als we je vertellen dat de game op een nog veel betere manier te spelen is?

Call of Duty: Mobile is namelijk ook, geheel legaal, te spelen op je PC. Tencent, de ontwikkelaar van de game, heeft een officiële emulator uitgebracht in de vorm van Gameloop. Dit werd voorheen ook al gebruikt om PUBG: Mobile op je computer te spelen. Call of Duty: Mobile is volledig te spelen op je computer met muis en toetsenbord. Je speelt gewoon tegen andere spelers die ook op de PC spelen, dus niets oneerlijks aan. En geloof ons als we je vertellen dat dit zonder twijfel de beste manier is om deze heerlijke game te spelen.

Een andere Call of Duty: Mobile ervaring

Afgelopen week was het eindelijk zover: de mobiele versie van Call of Duty zag het daglicht. Spelen met wapens van Modern Warfare 2 op maps van Black Ops: het is eindelijk mogelijk. En dat er veel mensen gek zijn op het spelletje en het nostalgie-gehalte hoog ligt, wordt wel duidelijk door de populariteit van het spel. Maar waar veel mensen zich rot rennen op een touchscreen, zijn er heel wat spelers die het iets makkelijker aanpakken. Call of Duty: Mobile is namelijk, geheel legaal, op de PC te spelen. En het is oprecht nog leuker dan op je smartphone of tablet.

Tencent is een partij die afgelopen jaar de GameLoop emulator introduceerde. Het is een officiële emulator die er vorig jaar voor zorgde dat je de mobiele versie van PUBG ook op je computer kon spelen. Gezien het feit dat ditzelfde bedrijf betrokken is bij de ontwikkeling van Call of Duty: Mobile, is het logisch dat er een zelfde soort scenario plaatsvindt voor deze game. Door GameLoop is het mogelijk om via je Windows-computer (helaas Mac-gebruikers) dezelfde game te spelen, maar dan met muis en toetsenbord. En wij hoeven jou niet te vertellen hoeveel beter dat speelt.

Begrijp ons niet verkeerd: de controls op Call of Duty: Mobile zijn opvallend goed voor een smartphone-shooter. Maar het blijft een smartphone-shooter.

Je speelt alles behalve vals

Nu horen we al veel mensen roepen dat het spelen met muis en toetsenbord een vorm van ‘cheaten’ is, maar dat valt dus alles behalve mee. Gezien het feit dat de ontwikkelaar het spel beschikbaar stelt voor de PC, is er wel degelijk nagedacht over de consequenties. Wanneer jij met je muis en toetsenbord aan de slag gaat, heb je namelijk alles behalve een voordeel op je tegenstanders. Je wordt namelijk gekoppeld aan mensen die ook via GameLoop spelen. Op deze manier ontlopen de mensen die op smartphone of tablet spelen de wijsneuzen die besloten hebben om hun computer erbij te pakken. En daar worden we blij van.

Onze collega Noah is al los gegaan met de game op PC en het mag duidelijk zijn dat de ervaring toch nog iets beter wordt. Ja, de game ziet er misschien niet zo goed uit als in de voorgaande delen van de franchise. Maar dat is hartstikke logisch, gezien het voor de smartphone ontwikkeld is. Maar het mag duidelijk zijn dat deze game fantastisch is om te spelen en dat de PC daar nog een stukje plezier aan toevoegt.

Reageer op artikel:
De beste manier om Call of Duty: Mobile te spelen is op je PC (en zo doe je dat)
Sluiten