Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 13 nov 2019

Call of Duty: Mobile wint het van PUBG en Fortnite

Het is inmiddels bekend: Call of Duty: Mobile is een grote hit. De game kwam vorige maand uit en is één van de meest succesvolle games op een smartphone ooit.

In de eerste maand is de game volgens Sensor Tower maar liefst 148 miljoen keer gedownload. Daarmee is het op Pokémon Go na de meest gedownloade game in de eerste maand ooit.

Call of Duty: Mobile doet het goed

Vergelijk je Call of Duty: Mobile met zijn directe concurrenten als Fortnite en PUBG, dan is het verschil enorm groot. Waar de eerst genoemde dus goed was voor 148 miljoen downloads in zijn eerste maand, daar moest PUBG het doen met ‘slechts’ 60,7 miljoen downloads. Fortnite begon zijn eerste maand met 35 miljoen downloads, maar daarbij moet dan wel gezegd worden dat die laatste titel in zijn eerste maand enkel beschikbaar was op de App Store.

Call of Duty Mobile
Call of Duty: Mobile (Bron: Acitivison)

Naast het feit dat Call of Duty: Mobile dus massaal is gedownload, is het een game die ook geld oplevert. In de eerste maand zou de game een omzet hebben gedaan van 53,9 miljoen dollar. Op 5 oktober werd daarbij het meeste geld binnengehaald. Toen was de game goed voor 3,1 miljoen dollar. De Verenigde Staten is daarbij het land dat de meeste omzet genereert. Zo’n 22,8 miljoen dollar komt via dat land binnen. Japan is het tweede land qua inkomsten met een omzet van 7 miljoen dollar. Hoewel de game qua downloads redelijk gelijk is verdeeld over de Google en de Apple-devices, zijn het met name de gebruikers van een iPhone en een iPad die het meest opleveren. Zestig procent van de totale omzet komt van hen vandaan.

Vergelijk je Call of Duty: Mobile met de omzet die Fortnite en PUBG in de eerste maand deden, dan zie je ook een groot verschil. Fortnite op de App Store leverde in zijn eerste maand 27,1 miljoen dollar op, terwijl PUBG het moest doen met 3,5 miljoen dollar in zijn eerste maand. Wil je meer lezen over de game? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Call of Duty: Mobile wint het van PUBG en Fortnite
Sluiten