Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 nov 2019

Call of Duty: Modern Warfare Battle Royale verschijnt in data mine lek

Er is voor de lancering van Call of Duty: Modern Warfare al gesproken over de mogelijkheid dat de game uiteindelijk een Battle Royale-modus gaat krijgen. En nu is een dataminer op de game gedoken en is daar veel uit naar voren gekomen.

Op Reddit heeft de datamier zijn bevindingen gedeeld en lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat de modus voor Call of Duty: Modern Warfare daadwerkelijk wordt aangekondigd. De kans is dan groot dat hij begin volgend jaar verschijnt. Of hij dan als een standalone-ervaring verschijnt of onderdeel is van de game, dat is nog de vraag

De Call of Duty: Modern Warfare Battle Royale-modus

Uit de data blijkt dat de Call of Duty: Modern Warfare Battle Royale-modus een map kent met 15 verschillende zones en daarbij zijn er zes zogenaamde points of interest, zoals een bank, een brandweerstation en een winkel waar je wapens kunt kopen. Op die manier zou er genoeg te ontdekken moeten zijn in de game. Daarnaast is uit de data naar voren gekomen dat je met maximaal 200 spelers tegelijkertijd de game kunt gaan beginnen. Dat is meer dan de standaard 100 man die vaak gebruikt wordt in dit soort games.

Call of Duty: Modern Warfare
De gewone multiplayermodus in Call of Duty: Modern Warfare (Afbeelding: Activision)

Verder kun je de game alleen, in duo’s of in squads van 4 spelers spelen. Mocht je voor één van de laatste twee opties gaan en je medespeler wordt neergeknald, dan kun je zijn of haar Respawn Token éénmalig oppakken. Daarmee moet je naar een ambulance gaan en komt de speler die je wilt reviven in een één tegen één gevecht met een andere speler te staan. Als dat gewonnen wordt, dan kan de speler terugkeren op het slagveld. Aan het einde van het potje zullen de respawns echter worden uitgeschakeld.

Ook kun je tijdens een potje Battle Royale in Call of Duty: Modern Warfare een missie op je nemen en daarmee speciale dingen vrijspelen. Qua missie moet je denken aan Domination of het uitschakelen van een specifieke speler. Per team kan er maar één missie tegelijkertijd geactiveerd zijn. Andere elementen in de modus bestaan uit perks, killstreaks en wapens die in verschillende soorten zeldzaamheid beschikbaar zijn. Hopelijk wordt het allemaal snel aangekondigd. Tot die tijd kun je hier meer lezen over gaming.

Reageer op artikel:
Call of Duty: Modern Warfare Battle Royale verschijnt in data mine lek
Sluiten