Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 aug 2019

‘Call of Duty: Modern Warfare krijgt in 2020 Battle Royale-modus’

Eén van de grote vernieuwingen die Call of Duty: Black Ops 4 bracht, was de Battle Royale-modus Blackout. Deze ging wel ten koste van de traditionele singleplayermodus. In de nieuwste game in de reeks, Call of Duty: Modern Warfare, is er wel een verhaal, maar is er bij de lancering geen Battle Royale-variant. Dat laatste zou echter later nog kunnen worden toegevoegd.

Battle Royale in 2020 naar Call of Duty: Modern Warfare

Tijdens de onthulling van de multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare kregen we de mogelijkheid met de ontwikkelaars te spreken. Daarbij stelden we al de vraag of er mogelijkheden zijn om een Battle Royale-modus aan de game toe te voegen. Dit omdat de game al grote maps krijgt die je met 64 man makkelijk zou kunnen spelen. Het antwoord kwam er toen min of meer op neer dat er niks werd uitgesloten. Maar volgens Youtuber LongSensation zijn de plannen wat duidelijker en zou er een Battle Royale-modus begin 2020 worden uitgegeven.

Het zou geen slecht idee zijn, omdat je op deze manier de game langer interessant maakt. Hoewel de ontwikkelaar al bekend heeft gemaakt dat er in de game geen Season Pass komt en dat alle nieuwe content gratis is, kan ik me voorstellen dat de uitgever via lootboxes met skins in een Battle Royale-modus van Call of Duty: Modern Warfare toch wat extra geld kunt verdienen. Het is echter op dit moment puur een gerucht, maar dan wel eentje die ik zelf wat waarheid toe dicht.

Call of Duty: Modern Warfare
Call of Duty: Modern Warfare (Afbeelding: Activision)

De game moet op 25 oktober verschijnen en is dan beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Reageer op artikel:
‘Call of Duty: Modern Warfare krijgt in 2020 Battle Royale-modus’
Sluiten