Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 nov 2019

Call of Duty: Modern Warfare krijgt in december een battlepass

Call of Duty: Modern Warfare is een game die het iets anders doet dan zijn voorgangers. Deze keer krijg je geen Season Pass met om de paar maanden een aantal nieuwe maps, maar kun je binnenkort wel aan de slag met een battlepass.

Er waren al wat geruchten over het feit dat de game met een battlepass zou gaan komen, maar nu heeft het bedrijf dat tegenover zijn investeerders daadwerkelijk bevestigd. De nieuwe battlepass zou in december moeten gaan verschijnen.

Call of Duty: Modern Warfare krijgt een battlepass

Het idee van Call of Duty: Modern Warfare is dat men ervoor kiest om de community zo goed mogelijk bij elkaar te houden. Het idee van de Season Pass met de bijbehorende map packs zorgt er namelijk voor dat je in sommige gevallen niet met je vrienden kan spelen omdat zij niet de map hebben waar jij op wilt spelen. Dat idee wordt nog eens versterkt door het feit dat de game gebruik maakt van cross-play, waardoor PlayStation 4-, Xbox One- en pc-spelers tegen elkaar kunnen spelen. Maar Activision wil natuurlijk wel geld verdienen na de lancering van de game en daarom komt er een battlepass uit.

Call of Duty Modern Warfare
(Bron: Activision)

Wat je precies van de battlepass kunt verwachten, dat blijft nog de vraag. Over het algemeen kan het een stimulans zijn om de game meer te gaan spelen. Zo zou je bijvoorbeeld extra experiencepunten kunnen halen met de battlepass, maar zal het waarschijnlijk ook mogelijk zijn om bepaalde cosmetische voorwerpen te scoren. Ik verwacht niet dat je er straks ook gear mee kunt gaan scoren, want dat zou de balans van de game in gevaar kunnen brengen.

Naast de aankondiging dat Call of Duty: Modern Warfare straks een battlepass krijgt, verwacht Activision ook dat de game dit jaar de best verkopende game van het jaar op de spelcomputer gaat zijn. Op de pc doet de game het ook aardig. De eerste verkoopcijfers duiden op een stijging van 50 procent ten op zichte van Call of Duty: Black Ops 4.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Call of Duty: Modern Warfare krijgt in december een battlepass
Sluiten