Call of Duty: Modern Warfare krijgt dedicated servers

In de Call of Duty-reeks is het altijd belangrijk dat de multiplayer van de game goed werkt. Ten eerste moet de basis daarbij goed zijn. Het moet daadwerkelijk leuk zijn om de game te spelen. Wanneer die basis goed is, dan moet de ontwikkelaar er nog voor zorgen dat de verbinding goed is. In het verleden moest er daarbij verbinding worden gemaakt met de speler met de beste verbinding, die op die manier als host functioneerde. Maar voor Call of Duty: Modern Warfare wordt er gelukkig gebruik gemaakt van dedicated servers.

Dedicated servers voor Call of Duty: Modern Warfare

Met dedicated servers speel je zoals de naam al zegt op een aparte server waar alle spelers in het potje verbinding mee maken. Dit moet er voor zorgen dat de verbinding een stuk stabieler en eerlijker is. Iedereen heeft te maken met dezelfde soort verbinding en zou je dus in de theorie minder last hebben van vertraging in de actie. En dat is ook nodig ook, want in Call of Duty: Modern Warfare kun je naast standaard potjes van zes tegen zes ook in veel grotere gevechten terechtkomen. Een maximaal aantal spelers op een grote map is nog niet bekendgemaakt, maar in de interne tests speelt men al met 64 spelers op een enkele map.

Call of Duty Modern Warfare big team battle
Call of Duty Modern Warfare capture (Bron: Jelle van Es)

Een andere reden waarom juist nu dedicated servers enorm belangrijk zijn, is te vinden in het feit dat de game gebruik maakt van crossplay. Dat betekent dat wanneer jij op de PlayStation 4 speelt, je het kunt opnemen tegen spelers die losgaan op de Xbox One en de pc. Ook daarvoor is een dedicated server een must omdat deze de verschillende soorten verbindingen bij elkaar brengt en alles op die manier soepel moet gaan lopen.

Natuurlijk moeten we uiteindelijk gaan zien hoe goed dedicated servers daadwerkelijk zijn, maar het feit dat er voor wordt gekozen is in elk geval goed nieuws. Call of Duty: Modern Warfare komt op 25 oktober uit en verschijnt dan voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming> Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Call of Duty: Modern Warfare krijgt dedicated servers
Sluiten