Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 okt 2019

Call of Duty: Modern Warfare krijgt geen lootboxes!

Wanneer Call of Duty: Modern Warfare straks beschikbaar is, dan verdien je upgrades en skins door de game te spelen. Er zullen geen lootboxes in voorkomen.

Dat heeft ontwikkelaar Infinity Ward op Reddit laten weten in de vorm van Joel Emslie. Hij is de studio art director bij de ontwikkelaar.

Geen lootboxes in Call of Duty: Modern Warfare

Hij liet weten dat er nog steeds veel onduidelijkheid was over de manier waarop je dingen vrijspeelt in Call of Duty: Modern Warfare. Daarom liet hij duidelijk weten dat er niet gewerkt wordt aan dingen als lootboxes of zelfs supply drops, waarmee je in de voorgaande games in de serie je upgrades mee scoorde. Dit ontbreekt dus in de game en volgens de ontwikkelaar gaat dat er ook niet in komen. Alles speel je vrij door de game daadwerkelijk te spelen.

Call of Duty Modern Warfare Gunfight
Straks speel je alles gewoon vrij (Bron: Activison/Jelle van Es)

Daarbij moeten we wel de kanttekening maken dat de games voor deze game op dezelfde manier begonnen. Dan kon je aan het begin van de game ook geen microtransacties doen, maar werd het later in de game alsnog geïntroduceerd. Het lijkt er echter op dat de ontwikkelaar nu heel erg zeker van zijn zaak is en dat het er echt niet in komt.

De vraag is dan echter wel hoe de ontwikkelaar geld gaat verdienen met Call of Duty: Modern Warfare. Want wanneer de bekende microtransacties er niet in zitten en ook alle toekomstige DLC gratis is, door het ontbreken van de Season Pass, dan lijkt het er op dat de ontwikkelaar enkel zijn geld verdient door de game te verkopen. Dat is nog altijd een goed businessmodel, maar het lijkt er op dat je onder aan de streep op die manier minder kan verdienen.

Lang hoeven we overigens niet meer te wachten op de game. Call of Duty: Modern Warfare verschijnt op 25 oktober en is dan beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over de game? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Call of Duty: Modern Warfare krijgt geen lootboxes!
Sluiten