Call of Duty: Modern Warfare is de meest gespeelde COD in jaren

Elk jaar kun je uitgaan van een nieuwe release in de Call of Duty-reeks. Er is een tijd geweest dat de nieuwe delen met veel gemor werden ontvangen, maar sinds Call of Duty: WW2 is alles weer koek en ei. Call of Duty: Modern Warfare is de meest recente game uit de reeks en volgens Activision is dat de meest succesvolle game in jaren.

Tegenover IGN laat het bedrijf weten dat het de meest gespeelde game is in de serie in deze generatie spelcomputers. Zo is er in de eerste 50 dagen na de release meer uren in de game gestopt dan in voorgangers als Black Ops 4, WW2, Infinite Warfare, Black Ops 3, Advanced Warfare en Ghosts.

Call of Duty: Modern Warfare is een succes

Zo zouden de gamers nu al meer dan 500 miljoen uur in de game hebben gestoken. Ook het gemiddelde aantal uur per gamer ligt volgens Activision hoger, zonder daar een daadwerkelijke uitspraak over te doen. Maar misschien is voor de uitgever het aantal verkochte exemplaren wel het allerbelangrijkste. Er zou inmiddels voor 1 miljard dollar games zijn verkocht aan consumenten, dus niet aan winkels. Bij een prijs van 60 dollar zou dat neerkomen op iets meer dan zestien miljoen verkochte exemplaren, maar dat totaal zal waarschijnlijk wel hoger liggen.

Call of Duty: Modern Warfare Season One
Season One (Afbeelding: Activision)

En eerlijk is eerlijk, Call of Duty: Modern Warfare is een fijne game. De singleplayermodus van de game is boeiend, maar het is met name de multiplayer die als een huis staat. Ja, er zijn zeker campers in de game te vinden en die zijn irritant, maar uiteindelijk is het de lol die overheerst. Met collega’s speel ik regelmatig potjes. Zo zijn we gisteren aan de slag gegaan met de nieuwe content en dat smaakt absoluut naar meer. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Call of Duty: Modern Warfare is de meest gespeelde COD in jaren
Sluiten