Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gaming 16 dec 2019

Je KDR bijhouden in Call of Duty: Modern Warfare? Dat kost je €20!

Call of Duty: Modern Warfare heeft de franchise zonder twijfel weer positief op de kaart gezet, maar dat wil niet zeggen dat de boel perfect is. Zo zijn er een aantal dingen, zoals het checken van je Kill Death Ratio (KDR) tijdens een potje, die ontbreken in de game. Al lijkt er voor dat specifieke probleem wel een oplossing te zijn.

Het checken van je KDR tijdens het spelen van een potje Call of Duty is in de loop der jaren een gewoonte geworden. Maar sinds de komst van Call of Duty: Modern Warfare zit dat er, op een of andere manier, niet meer bij. Activision heeft besloten om deze statistiek achter te houden wanneer je een potje aan het spelen bent en de uiteindelijke KDR alleen te tonen aan het einde van een potje. Nu is er wel een manier om dit terug te draaien, maar dat kost je dan wel wat centen.

Call of Duty: Modern Warfare KDR te checken voor €20

Wie Call of Duty: Modern Warfare speelt zal weten dat er verschillende bundels te kopen zijn. Deze bundels zitten vol met unieke wapens, calling cards, charms en horloges. Activision en Infinity Ward hebben met de komst van Season One een aantal nieuwe bundels toegevoegd. Sinds 10 december is de Mother Russia bundel daar ook onderdeel van. In deze verzameling van items zit ook een horloge die je als speler kan gebruiken. Dit horloge heeft de naam Time to Die en geeft spelers de mogelijkheid om een Kill Death Ratio te bekijken tijdens het spelen van de multiplayer.

Het horloge is op dit moment de enige manier om in-game je KDR te zien en is alleen te verkrijgen via de Mother Russia bundel. En gezien het feit dat de bundel je 2000 CoD punten kost, wat gelijkstaat aan €19,99, zijn niet alle spelers daar even blij mee. Het bekijken van je KDR ratio was altijd een basisfunctie in de franchise, maar is dus sinds Call of Duty: Modern Warfare alleen nog te gebruiken voor mensen die extra willen betalen.

Call of Duty: Modern Warfare KDR
Het horloge in Call of Duty: Modern Warfare (Screenshot: Kotaku)

Gratis content

Ondanks het feit dat dit gegeven misschien niet zo lekker valt, doet Activision het wat betreft Call of Duty: Modern Warfare wel goed. Eerder deze maand werd Season One van de game gelanceerd en dat zorgde voor de grootste contentdrop in de geschiedenis van de franchise. Van nieuwe gamemodes tot nieuwe maps: alles kwam gratis naar de spelers toe.

En wat dat betreft maakt de uitgever het wel goed met de fans. In de afgelopen jaren werden nieuwe maps en items gebracht door middel van DLC, die je voor een bepaald bedrag dan weer aan moest schaffen. Met de komst van Call of Duty: Modern Warfare is dat dus verleden tijd. Al moet je dus wel voor zaken als je KDR in-game geld aftikken. En wat dat betreft denk ik dat we als gamers dit jaar weinig te klagen hebben.

Reageer op artikel:
Je KDR bijhouden in Call of Duty: Modern Warfare? Dat kost je €20!
Sluiten