Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 21 okt 2019

Call of Duty: Modern Warfare laat het prestige-systeem vallen

In de meeste Call of Duty-games wordt er gebruik gemaakt van een prestige-systeem, waardoor je na het halen van het hoogste level wordt gereset en een speciaal embleem kent. In Call of Duty: Modern Warfare dropt dat systeem.

In plaats daarvan maakt Call of Duty: Modern Warfare gebruik van een Officer Ranks-systeem. Dit heeft Actvision op zijn eigen blog bekendgemaakt.

Call of Duty: Modern Warfare komt met het Officer Ranks-systeem

Het Officer Ranks-systeem vervangt dus het reeds bekende Prestigesysteem. Met het nieuwe systeem hoef je je level niet te gaan resetten, dus als je dat vervelend vond, dan ben je daar nu dus van af. Het idee van het nieuwe systeem is dat het leuker moet zijn om in de onlinemodus te blijven spelen, omdat je constant verbeteringen en upgrades vrij speelt.

Call of Duty Modern Warfare
De multiplayer

De level-cap in Call of Duty: Modern Warfare ligt op 55. Dit zijn volgens de ontwikkelaar de zogenaamde Enlisted Ranks. Wanneer je level 55 hebt gehaald, dan kom je in de Seasonal Officer Ranks. Met het halen van level 55 en de daarbij behorende titel Command Sergeant Major V begin je als Officer Rank 1 en heb je 100 nieuwe rankings die je per seizoen kunt doorlopen. Na het einde van het seizoen word je Officer Rank gereset, maar blijft je Enlisted Rank (dus die van level 55) hetzelfde.

In een seizoen krijg je naast de XP voor de prestaties in de game zelf ook verschillende challenges waarmee je extra experience en ribbons kan verzamelen. Lukt het je om 10 te verzamelen in een seizoen, dan krijg je een speciale embleem. Lukt het je zelfs om alle 100 ribbons te scoren, dan krijg je helemaal een speciaal embleem om aan je medespelers te laten zien dat jij echt iemand bent om in de game rekening mee te houden.

Call of Duty: Modern Warfare verschijnt op 25 oktober en is dan beschikbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Call of Duty: Modern Warfare laat het prestige-systeem vallen
Sluiten