Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 4 juni 2020

Call of Duty: Modern Warfare-ontwikkelaar wil beter optreden tegen racisme

In games laten gamers zich nog al eens gaan. Zeker wanneer ze verliezen laten ze zich niet van de beste kant zien. Gescheld is dan aan de orde van de dag, waarbij regelmatig racistische opmerkingen worden gemaakt. De ontwikkelaar van Call of Duty: Modern Warfare wil daar nu beter tegen optreden.

Volgens Infinity Ward, die verantwoordelijk is voor Call of Duty: Modern Warfare, is vanaf de lancering de strijd tegen racisme belangrijk. Maar met de recente protesten over de hele wereld onder de Black Lives Matter-beweging vindt de ontwikkelaar dat het beter zijn best kan en moet doen.

Een grotere strijd tegen racisme in Call of Duty: Modern Warfare

Hoewel de boodschap van Infinity Ward ten op zichte van de recente ontwikkelingen een positieve is, voelt het ook een beetje als een wassen neus. Racisme speelt al erg lang een negatieve rol in de game en er is tot nu toe nooit echt veel aan gedaan. Zo kon je als kwaadwillende redelijk makkelijk jezelf voorzien van een nickname in de game met een racistische term. Of je maakt gebruik van een embleem die een beeld geeft waarmee je andere spelers op racistische wijze kwetst. En dat is na vele maanden nog altijd aan de orde van de dag. En ergens weet de ontwikkelaar het ook. Ze willen het dan dus ook vooral beter doen dan dat ze het tot nu toe hebben gedaan.

Naast het feit dat je redelijk makkelijk dus een nickname kunt gebruiken in Call of Duty: Modern Warfare waarin racistische termen verwerkt zijn, heb je ook nog te maken met het gescheld via de voice commands. Natuurlijk, deze kun je makkelijk allemaal muten, maar dan haal je het probleem dus niet weg. Het is te hopen dat al deze protesten er voor gaan zorgen dat racisme in de wereld en ook in games totaal verdwijnt. Wil je meer lezen over wat er in de game speelt? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Call of Duty: Modern Warfare-ontwikkelaar wil beter optreden tegen racisme
Sluiten