Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 feb 2020

Call of Duty en Overwatch niet meer speelbaar via Geforce Now

Vorige week brachten we het nieuws dat Nvidia zijn Geforce Now-service officieel had gelanceerd. Daarmee is het mogelijk om games die je bezit te streamen naar je verschillende apparaten. Mocht je daarbij graag games van Activision Blizzard spelen, dan hebben we slecht nieuws

Die games zijn namelijk niet meer te spelen via de service. Op het forum liet een werknemer van het bedrijf weten dat de games op verzoek van Activision Blizzard zelf niet meer speelbaar zijn via de service. En dat is toch een behoorlijke klap.

Activision Blizzard trekt zich terug van Geforce Now

Geforce Now is namelijk een service waarbij je twee dingen moet doen. Ten eerste moet je de games die je wilt spelen in je bezit hebben en moeten die ook ondersteund worden door de service. En lang niet elke game ondersteunt de service. Daarnaast is het min of meer de bedoeling dat je een betaald abonnement neemt om gebruik te maken van de sterke punten van de service. Er is ook een gratis versie, maar dat is toch een behoorlijk uitgekleed geheel.

Deze is niet meer te spelen via Geforce Now (Afbeelding: Activision)

Met het terugtrekken van de games van Activision Blizzard, waaronder titels als Overwatch en Call of Duty: Modern Warfare, wordt duidelijk dat de service geen alternatief is voor een gaming-pc. Je kunt het ene moment de game aanschaffen en streamen, om er het volgende moment achter te komen dat de game niet meer ondersteund wordt. Op dat moment heb je dan een game waar je niks mee kan. Zeker wanneer je het speciaal aanschaft voor de service, is dit pijnlijk. Anders is dat wanneer je bijvoorbeeld al games in je bibliotheek hebt staan en je die ‘s avonds op je Macbook wilt spelen. Door de game via de servers van Geforce Now te spelen, kan dat gewoon.

Wat dat betreft blijft streaming iets dat nog niet helemaal werkt. Google Stadia heeft een behoorlijk valse start gemaakt en ook dit helpt niet helemaal met het vertrouwen wat we hebben in streaming content. Wat dat betreft is er niks mis met een ouderwetse gamingpc of spelcomputer.

Reageer op artikel:
Call of Duty en Overwatch niet meer speelbaar via Geforce Now
Sluiten