Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 nov 2020

Call of Duty spelen op de PS5? Dat is nog een uitdaging

Nog maar een paar dagen wachten en dan verschijnt de PlayStation 5. Hoewel het maar de vraag is of je ergens de PS5 kunt scoren als je hem nog niet in de pre-order hebt staan. En als je daarbij los wilt gaan met Call of Duty Black Ops: Cold War of een andere cross-gen game, dan moet je even opletten.

Het is namelijk mogelijk dat wanneer je de Ultimate Edition van Call of Duty Black Ops: Cold War koopt (waarmee je vanaf de PS4 een upgrade naar de PS5 hebt), dat je dan op de PlayStation 5 de verkeerde versie downloadt. Blijkbaar heeft de nieuwe spelcomputer niet helemaal door dat iedereen gewoon het nieuwste wilt beleven.

Call of Duty Black Ops: Cold War op je PS5

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de fout ook heb gemaakt. Dat komt overigens wel door het feit dat ik de game in de store kon redeemen voordat de PlayStation 5 wereldwijd beschikbaar was. Op die manier downloadde ik dus automatisch de PS4-versie. Die heb ik uiteindelijk verwijderd en vervolgens heb ik de PS5-versie binnen gehaald. Maar als je ze beiden nog op je harde schijf hebt staan en je wilt de game opstarten, dan pakt hij gek genoeg automatisch de PS4-versie. Je moet dus even handmatig wat doorvoeren om de juiste versie te pakken. De helpdesk van Activision beschrijft de stappen als volgt:

Dus als je laadtijden wat aan de lange kant zijn, je PS5-controller niet de juiste feedback geeft en het er iets minder scherp uit ziet, dan kan dit het probleem zijn waarmee je te maken hebt.

Lees de review

Heb je Call of Duty Black Ops: Cold War nog niet? Dan is het wellicht handig om de review te lezen om te zien wat wij van de game vinden. En als je dan overtuigd bent, dan kun je de game hier scoren.

Reageer op artikel:
Call of Duty spelen op de PS5? Dat is nog een uitdaging
Sluiten