Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 apr 2020

‘Nieuwe Call of Duty speelt zich af in Vietnam’

Momenteel zijn we enorm druk met de huidige Call of Duty-avonturen in de vorm van Modern Warfare en Warzone. Hoewel er voor die games nog genoeg in de planning staat, weet je dat er een moment gaat komen dat het nieuwe deel wordt aangekondigd.

Deze nieuwe Call of Duty wordt gemaakt door Treyarch, een ontwikkelaar die je voornamelijk kent van de Black Ops-reeks. Het nieuwste deel zou echter geen Black Ops in de titel hebben en zou zich onder andere afspelen in Vietnam.

Nieuwe Call of Duty neemt je mee naar Vietnam

Nu moet je dit Call of Duty-nieuws wel met een korreltje zout nemen. Sinds Black Ops 2 is er volgens mij bij elk nieuw deel van Treyarch wel het gerucht dat het nieuwe deel zich in Vietnam zou afspelen tijdens die oorlog daar en tot nu toe is dat er niet van gekomen. Toch denkt website TheGamingRevolution dat het deze keer wel raak zou zijn. Het nieuwe deel speelt zich af in hetzelfde universum als de Black Ops-games en zou je net als het eerste deel neerzetten in de setting van de Koude Oorlog, waarbij de oorlog in Vietnam een hoofdrol speelt. Dit gerucht wordt nog eens aangevuld door gamejournalist Jason Schreier die stelt dat hij in de wandelgangen een nieuwe Call of Duty met de naam Vietnam er aangekoppeld gehoord heeft.

Normaal gesproken worden de nieuwe games in de Call of Duty-serie ergens eind mei onthuld. Meestal wordt dat gedaan bij de rust van belangrijke wedstrijden in de NBA Playoffs, waar veel mensen naar kijken. Maar omdat alles nu anders is, is het nog maar de vraag of dat nu ook weer gaat gebeuren. Ook is het nog maar de vraag of de ontwikkelaar tijd genoeg heeft om het nieuwe deel ergens eind oktober, begin november uit te brengen. Tot die tijd moeten we het dus nog even doen met Modern Warfare en Warzone.

Reageer op artikel:
‘Nieuwe Call of Duty speelt zich af in Vietnam’
Sluiten