Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 nov 2020

Call of Duty: Warzone draait op 120fps, maar niet op de PS5

Nu de PlayStation 5 en de Xbox Series X wereldwijd zijn uitgebracht (onze PS5-release is overigens op donderdag), zien we verschillende games die profiteren van de extra kracht. Zo ook het nog altijd zeer veel gespeelde Call of Duty: Warzone.

Althans, wanneer je Call of Duty: Warzone op de Xbox Series X speelt. Daar is de game nu te spelen met 120fps. Op de PS5 schittert die nieuwe functie door afwezigheid en is toch wel pijnlijk.

Call of Duty: Warzone mist 120fps upgrade op de PS5

Call of Duty: Warzone kreeg onlangs een patch die niet echt duidelijk maakte wat er voor verschil kwam. maar de mensen van Digital Foundry en Eurogamer zijn er ingedoken en zagen dat de game nu veel beter draaide. Op de Xbox Series X wordt nu een framerate gehaald tussen de 100 en 120fps. Dat is een flinke upgrade ten op zichte van de standaard 60 fps. Uitgever Activision hing dit echter niet aan de grote klok. Wellicht omdat de upgrade niet beschikbaar is op de PS5. Daar draait hij nog steeds op dezelfde snelheid.

Call of Duty: Warzone
En dit dan met 120 fps (Afbeelding: Activision)

Hoewel de Xbox Series X op papier de net iets krachtigere spelcomputer is (ook al is dat in veel gevallen appels met peren vergelijken), zou het verschil niet zo groot zijn dat zo’n upgrade niet op de PS5 doorgevoerd kan worden. Wat dat betreft is het dus echt even de vraag wat er gaande is met Call of Duty: Warzone. Te meer omdat de upgrade helemaal nergens is genoemd, ook al heeft de game op de Microsoft Store-pagina nu wel een 120 fps tag.

Wellicht komt het later

Het zou kunnen dat de 120 fps upgrade voor Call of Duty: Warzone iets is dat later nog geactiveerd wordt op de PS5. Te meer omdat de spelcomputer op dit moment nog maar op een beperkt aantal plekken in de wereld beschikbaar is. Of dat het een soort van foutje is gebleken waardoor de versie op de Xbox Series X opeens een stuk beter loopt. De laatste jaren wordt het PlayStation-platform voor de gamereeks als de belangrijkste gezien, te meer omdat PlayStation waarschijnlijk een zak met geld geeft om wat exclusieve content te scoren.

Reageer op artikel:
Call of Duty: Warzone draait op 120fps, maar niet op de PS5
Sluiten