Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 18 feb 2020

‘Call of Duty Warzone wordt een losstaande Battle Royale’

Er gaan al een hele tijd geruchten rondom een nieuwe Battle Royale-ervaring in Call of Duty. Waar we eerst dachten dat het een nieuwe modus voor Call of Duty: Modern Warfare zou gaan worden, lijkt het er op dat Call of Duty Warzone ook een losstaande game gaat worden.

Dat is althans hetgeen dat website VGC stelt op basis van hun bronnen. Call of Duty Warzone zou in eerste instantie beschikbaar worden gesteld via Call of Duty: Modern Warfare, maar kan daarna ook als losse game gespeeld worden.

Call of Duty Warzone als free-to-play-game

In dat laatste geval zou Call of Duty Warzone een free-to-play-game zijn. Eentje die je dus gratis kunt downloaden en dan kunt spelen. De uitgever zal dan waarschijnlijk geld willen verdienen door spelers te verleiden om skins aan te schaffen of een battle pass te kopen. Ook zou het mogelijk zijn om vanuit die versie een upgrade te doen naar de volledig Call of Duty: Modern Warfare-ervaring. Het idee daarbij is dat door een gratis versie uit te brengen nog meer gamers kennis zullen maken met de game.

Ook denkt VGC te weten wanneer Call of Duty Warzone gaat verschijnen. Zij zetten hun geld in op 10 maart. Dit omdat de ontwikkelaar vaak op een dinsdag updates uitbrengt. Ook zou de ontwikkelaar nog een paar weken de tijd nodig moeten hebben om de game daadwerkelijk af te maken. Daarom zou de tweede week van maart een logische periode zijn.

Uitgever Activision en ontwikkelaar Infinity Ward laten nog niet veel kwijt van het project. Sterker nog, officieel is er nog niks naar buiten gebracht van een eventuele Battle Royale-modus in de vorm van Call of Duty Warzone. Toch ligt het in de lijn der verwachtingen dat het gaat komen. Verschillende gebruikers wisten al via een glitch op een plek terecht te komen die gebruikt wordt voor de nieuwe modus. Meer daarover vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Call of Duty Warzone wordt een losstaande Battle Royale’
Sluiten