Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 23 mrt 2020

Call of Duty: Warzone over de dertig miljoen heen

Moeten we elke keer dat uitgever Activision een nieuw getal noemt met het aantal spelers van Call of Duty: Warzone daar een bericht aan wijden? Wellicht niet, maar het is tegelijkertijd ook zwaar indrukwekkend hoe snel de game groeit in populariteit.

De game werd op 10 maart gelanceerd. De eerste paar miljoen werd al snel bereikt, waarna vervolgens de 15 miljoen spelers werd aangetikt. En nu? Nu zitten we over de dertig miljoen spelers.

Call of Duty: Warzone een groot succes

Want dertig miljoen gamers wereldwijd die in twee weken tijd de weg naar je game weten te vinden, dat kun je een succes noemen. Het helpt daarbij dat Call of Duty: Warzone een zogenaamde free-to-play-game is. Dat betekent dat je hem volledig gratis kunt downloaden en spelen. De ontwikkelaar hoopt dan geld te verdienen door verschillende in-game items aan te bieden.

Momenteel heb je twee modi in de game. Enerzijds heb je Battle Royale. Daarin begin je een potje met 150 gamers en moet je proberen als laatste overeind te blijven. Dit kun je in een team van drie doen, maar het is ook mogelijk om het in je eentje te spelen. Dat laatste is onlangs toegevoegd en dus nieuw. Daarnaast heb je Plunder. Dit is een modus die je enkel met drie man speelt. De bedoeling van de modus is dat je geld verzamelt en dat dan veilig brengt naar de helikopter. Het is al met al zeer de moeite waard. De game is gratis te spelen op zowel de pc, PlayStation 4 als de Xbox One. Wil je weten wat wij van Call of Duty: Warzone vinden? Lees dan hier onze review.

Reageer op artikel:
Call of Duty: Warzone over de dertig miljoen heen
Sluiten