Jelle van Es
Jelle van Es Games 4 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Call of Duty: Warzone gaat jaren ondersteund worden

Iets meer dan een maand geleden maakten we kennis met Call of Duty: Warzone. Een Battle Royale-game die als free-to-play titel is uitgebracht. Hoewel de game voor een groot gedeelte gekoppeld is aan Call of Duty: Warzone, gaat het geen game zijn die na een jaar weer verdwijnt.

Hoewel de kans groot is dat we eind dit jaar aan de slag kunnen gaan met een nieuwe Call of Duty, betekent dat niet dat het doek valt voor Call of Duty: Warzone. Dat liet Taylor Kurosaki, de narrative director van ontwikkelaar Infinity Ward, weten tegenover Gamergen.

De lange adem van Call of Duty: Warzone

Het is niet voor het eerst dat er een Battle Royale-modus gekoppeld wordt aan Call of Duty. De eerste keer dat dat gebeurde was bij Call of Duty: Black Ops 4. Het grote verschil zit hem in het feit dat Call of Duty: Warzone een stand-alone ervaring is, waarvoor je de game dus niet hoeft te kopen. En meer dan vijftig miljoen gamers die de game hebben geprobeerd, is het ook logisch dat de game langer ondersteund gaat worden. Wat dat betreft is de kans groot dat de game meer in het rijtje gaat passen van games als Apex Legends en Fortnite, dan dat je het moet zien als een extraatje voor Call of Duty.

Het is alleen wel de vraag hoe de ontwikkelaar Call of Duty: Warzone gaat ondersteunen. Dat is namelijk een nieuw traject. Tot nu toe werd elke Call of Duty-game een jaar lang voorzien van updates en was het daarna aan het volgende deel in de serie. Wat dat betreft is men nog echt aan het kijken wat men er mee kan doen. Tot nu toe zien we zo nu en dan nieuwe Playlists en komen er soms wat nieuwe wapens in de game, maar dat is natuurlijk wat summier als je het vergelijkt met wat andere games in dit genre doen.

Call of Duty: Warzone
Jaren knokken in de Gulag! (Afbeelding: Activision)

Wel is de kans groot dat je Call of Duty: Warzone eind dit jaar op de PlayStation 5 en Xbox Series X kunt gaan spelen. Volgens Kurosaki zou dat een logische stap zijn om de game lang in leven te houden. Wil je meer lezen over de game? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Call of Duty: Warzone gaat jaren ondersteund worden
Sluiten