Ilona Braam
Ilona Braam Smart Home 24 sep 2017
Leestijd: 3 minuten

Deze meubels zijn net Ikea, maar je relatie gaat er niet aan onderdoor

Ze zeggen wel eens dat als je echt wilt weten of je relatie gaat werken, je samen een Ikea meubelstuk in elkaar moet zetten. Iedereen die dat namelijk wel eens heeft gedaan, weet dat het een crime is en dat je bijna verzekerd bent van een gigantische ruzie. Mannen zijn nu eenmaal koppig en vrouwen willen eerst de gebruiksaanwijzing lezen. Met de meubels van het Amerikaanse bedrijf Campaign heb je gelukkig dit probleem niet. Ze zijn net Ikea, maar dan toch weer net niet.

Ontstaan uit eigen behoefte oprichter

Het idee voor Campaign ontstond toen oprichter Brad Sewell begon aan zijn Masters in Business Administration aan de universiteit Harvard. Voor zijn kamer kon hij geen meubels vinden een beetje tussen de wegwerp meubels van studentenkamers en meer luxueuze meubelstukken in zitten. In 2014 bedacht hij dat hij die maar zelf moest gaan ontwikkelen.

Campaign meubels

Meer luxe en hoogwaardige materialen

Hoewel de meubelstukken net als bij Ikea heel plat verpakt kunnen worden en je ze zelf weer in elkaar moet zetten, stralen ze toch wat meer luxe uit. Je kunt het zien als een Ikea alternatief met wat meer klasse. Hiervoor worden ook luxere materialen gebruikt. Als basis wordt gemalen staal uit Californië gebruikt, waar deze bij goedkopere alternatieven vaak uit vezelplaten bestaat. De frames worden gemaakt van recyclebaar lasergesneden staal en voor de bekleding wordt een materiaal van 97 procent polyester en 3 procent nylon gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de meubelstukken lekker lang meegaan.

Campaign meubels

Voor Campaign meubels geen gereedschap nodig

Wat het in elkaar zetten betreft, kun je gerust je vriendin vragen om mee te doen. Het zou namelijk een stuk soepeler gaan dan bij Ikea en binnen 15 minuten zou de klus al geklaard zijn. Daarnaast heb je er niet eens gereedschap voor nodig. Omdat je echter nog wel iets moet doen voor je meubelstuk, zou je volgens een Harvard Business School paper meer gehecht eraan raken dan wanneer je het kant en klaar koopt. Doordat je tijd en moeite investeert, door het met je eigen handen te bouwen, ga je je meer emotioneel hechten. Een slimme zet dus.

Campaign meubels

Drie verschillende stoelen en banken

Op het moment heeft Campaign drie meubelstukken in de collectie. Er is een stoel van 498 euro, een loveseat van 749 euro en een sofa van 999 euro. Wel een tikkeltje duurder dan Ikea, maar je relatie houdt wel stand. Uiteindelijk wil het bedrijf de collectie uitbreiden met onder andere tafels, nachtkastjes en bedden.

Campaign meubels

Nog niet in Nederland verkrijgbaar, of toch wel?

Helaas kun je op het moment nog niks van Campaign in Nederland kopen. Ook via de officiële site krijg je te horen dat er niet naar Nederland wordt verscheept, hoewel je Nederland als optie wel eerst mag invoeren. Gelukkig zijn er trucjes om alsnog aan spullen uit Amerika te kunnen komen, die je eigenlijk niet kan bestellen. Bekijk hier hoe je het voor elkaar krijgt.

Intussen probeert Ikea het steeds makkelijker te maken om toch bij de Zweedse keten te gaan shoppen. Met de nieuwe app Ikea Place voor iOS kun je met augmented reality bekijken hoe verschillende meubelstukken in je eigen kamer staan. Uiteraard is de app met Apple ARKit gebouwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze meubels zijn net Ikea, maar je relatie gaat er niet aan onderdoor
Sluiten