Canary: Een slim en klein beveiligingssysteem voor elk huis

Beveiligingssystemen zijn vaak ingewikkeld en duur. Nu kun je bijvoorbeeld een webcam ergens in je huis neerzetten wat best effectief kan zijn, maar de mensen van Canary denken dat het anders en beter kan. Dit is namelijk een klein en slim apparaat die alles in je huis detecteert. Het apparaat beschikt over een HD-camera (170-graden groothoeklens), een nachtkijker, een sirene, een microfoon, een accelerometer, bewegingsdetector, een temperatuursensor, een luchtvochtigheidsensor en meet-ie de kwaliteit van de lucht. Dit allemaal communiceert-ie met de app op je smartphone, omdat de Canary in verbinding staat met je Wifi-netwerk.

Detecteert-ie dus een beweging dan stuurt het apparaat een bericht naar je smartphone met de vraag of je iemand in je huis verwacht. Maar het gaat niet alleen om indringers te detecteren. De sensoren herkennen of er eventueel een gaslek, een overstroming of brand in je huis is. Functies die niet zozeer revolutionair zijn, maar wel als je je bedenkt dat het allemaal in één klein apparaat verstopt zit. Heb je een groot huis met meerdere verdiepingen? Er kunnen vier stuks met elkaar worden verbonden, maar over het algemeen hebben de meeste huizen genoeg aan één apparaat.

Het ziet er in ieder geval veel belovend uit! De uitvinders proberen via Indiegogo de benodigde financiën binnen te halen en na een paar dagen is dit al ruimschoots gelukt. Voor 175 euro kun je de Canary hier bestellen. De verwachte leverdatum is mei 2014 en check bovenstaande video voor een uitleg van de ontwikkelaars.

Reageer op artikel:
Canary: Een slim en klein beveiligingssysteem voor elk huis
Sluiten