Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn E-bikes 9 april 2020

Cannondale introduceert de Mavaro Neo: elektrische fiets met waarschuwingssensor

Cannondale heeft de nieuwe Mavaro Neo-line up onthuld. Dit is een serie van zes elektrische fietsen die voorzien zijn van verschillende interessante technieken, waaronder zoiets als een waarschuwingssensor. Tijd om te kijken naar deze elektrische fiets.

De modellen van Cannondale zijn de Mavaro Neo 1 t/m 5 en 5+. Alle modellen uit deze serie van de elektrische fiets zijn voorzien van elementen als vering van de HeadShok, verstelbare stuurpen, een verende zadelpen en banden met een goede grip. Daarbij is de Mavaro Neo 1 het vlaggenschip van deze nieuwe lijn, die komt met een interessante toevoeging.

De Mavaro Neo, de elektrische fiets van Cannondale

Want deze Mavaro Neo 1 is een elektrische fiets die voorzien is van een waarschuwingssensor. De fiets werkt met Garmin’s ‘s werelds eerste fiets radarsysteem. De meeste ongelukken met een fiets als deze worden veroorzaakt door verkeer dat achterop de fietser rijdt. Met deze radar houd je een oogje in het ziel. Hij waarschuwt voor verkeer dat tot 140 meter achter je rijdt en kan verschillende voertuigen detecteren. Wanneer je weet dat een auto vlak achter je zit, dan doe je er verstandig aan om net iets meer naar rechts te gaan dan dat je normaal zou gaan doen.

De Mavaro Neo 1 (Afbeelding: Cannondale)

De nieuwe elektrische fiets is voorzien van een motor Bosch. De accu zit in de onderbuis verwerkt en zorgt dat je met minimale inspanning lange afstanden kan afleggen. Op de Mavaro NEO 5 na, hebben alle overige modellen een accu met een capaciteit van 625Wh en is in minder dan 5 uur compleet opgeladen. De Mavaro Neo 5 heeft een capaciteit van 500 Wh en is binnen 4,5 uur voor 100 procent opgeladen. De fietsen hebben een maximale actieradius van 120 kilometer, waardoor je hem dus goed kunt gebruiken voor een lekker fietstochtje.

elektrische fiets
De ketting (Afbeelding: Cannondale)

De elektrische fietsen Mavaro Neo 1 en 4 komen met een belt-drive van Gates. Daarnaast is de Mavaro Neo 1 uitgerust met Enviolo’s NuVinci Optimized versnellingssysteem, waardoor je traploos schakelt. Optrekken bij een groen licht gaat zodoende makkelijk. De andere fietsen in de reeks zijn voorzien van een Shimano SLX ketting met 10- of 12- derailleurversnellingen en de Neo 4 is daarbij specifiek voorzien van een Shimano Nexus-systeem met acht versnellingen.

De motor van Bosch (Afbeelding: Cannondale)

De lijn aan elektrische fietsen begint bij 2499 euro en de verschillende modellen zijn hier te bekijken. Wil je meer lezen over dit onderwerp? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Cannondale introduceert de Mavaro Neo: elektrische fiets met waarschuwingssensor
Sluiten