De nieuwe wielsensor van Cannondale is het ultieme fietshulpje

Tegenwoordig willen we allerlei stats bijhouden als we op de fiets stappen. Sommige mensen doen het om bij te houden of ze vorderingen maken en anderen gebruiken de stats weer als opschep materiaal. Mocht jij van alles op de hoogte gehouden willen worden als je aan het fietsen bent, heeft de fietsenmaker Cannondale iets nieuws voor je. Ze hebben namelijk een wielsensor voor je fiets, die een stuk handiger is dan je standaard fietscomputer.

Automatisch meten zonder startknop

Zoals het woord al aangeeft installeer je de sensor bij een wiel en vervolgens houdt het ding allerlei informatie voor je bij. Denk bijvoorbeeld aan de afstand die je hebt afgelegd, het aantal calorieën dat je al hebt verbrand en allerlei snelheids stats. Wat handig is aan de wielsensor is dat het ding automatisch begint met zijn metingen wanneer je begint met fietsen. Je hoeft dus niet eerst op een startknop te drukken en we weten allemaal dat zo’n knop iets is dat best wel eens vergeten wordt.

Cannondale wielsensor fiets
Bron: Cannondale

Info over je fiets zelf

Cannondale’s wielsensor werkt uiteraard met een bijbehorende app, waarin je al de verzamelde gegevens kunt bekijken. Maar je kunt meer met de app dan alleen info over je ritjes bekijken. Zo kun je de app ook gebruiken om informatie over je fiets zelf bij te houden. Je kunt bijvoorbeeld zien wanneer de laatste onderhoudsbeurt was of je krijg een notificatie als het weer eens tijd is voor een smeerbeurt. Er wordt zelfs augmented reality ingezet, zodat je precies kunt zien hoe je eenvoudige klusjes zelf uitvoert.

Mocht je je fiets willen uitrusten met de wielsensor, kun je een losse sensor kopen voor 50 euro. Je zou ook voor de Cannondale Treadwell EQ gaan, die zelf al is uitgerust met de handige sensor. Het is verder de bedoeling dat in de toekomst alle Cannondale fietsen de wielsensor krijgen. Mocht je overigens nog op zoek zijn naar een elektrische fiets om mee op vakantie te gaan, is de Cannondale Tesoro Neo X1 daar een uitermate geschikt model voor.

 

RTL Nieuws

Reageer op artikel:
De nieuwe wielsensor van Cannondale is het ultieme fietshulpje
Sluiten