Je Canon-camera als webcam voor je Mac gebruiken? Dan kan vanaf nu

Canon schiet Mac-eigenaars te hulp door het aanbieden van de mogelijkheid de camera’s van het bedrijf als webcam in te zetten. Zo heb je eindelijk een camera met goede kwaliteit tot je beschikking en kun je vol vertrouwen die online videovergadering ingaan.

Als je zelf een Mac gebruikt, dan weet je eigenlijk wel dat de camerahardware vaak achterhaald is en niet de beste kwaliteit in huis heeft. Mocht je ook nog een camera van Canon hebben, dan hebben we goed nieuws. Voortaan kun je namelijk de camera’s van die fabrikant inzetten als webcam voor je Mac. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. Je kunt de EOS Webcam Utility Beta-software voor het eerst downloaden voor je Mac. Na het installeren van de software is het mogelijk de camera als webcam in te stellen.

Canon-camera als Mac-webcam

Je kunt niet zomaar elke camera gebruiken. Het gaat namelijk om een beperkt aantal EOS Interchangeable Lens Cameras (ILC)- en PowerShot-camera’s. Wanneer je de bèta-software installeert en de camera aansluit met een USB-kabel, kun je meteen beginnen. Veel gebruikers zullen hier ongetwijfeld blij mee zijn, aangezien er via socialmediakanalen en andere wegen veel naar gevraagd werd. Zodra de installatie achter de rug is, kunnen gebruikers de zojuist geïnstalleerde camera selecteren in een app waarmee je videobelt.

De benodigde USB-kabel dient nog wel gekocht te worden. Omdat het een bèta-update betreft, moet je er rekening mee houden dat je tegen softwarefouten kunt aanlopen. Het is dus nog geen officiële release. Voordat je begint aan dit proces, doe je er goed aan op de website van Canon te kijken of jouw camera wel compatible is met de software. Daarnaast kun je de aankondiging van de mogelijkheid hierboven in de video bekijken. Hoe je de camera vervolgens installeert en gebruikt, krijg je ook meteen te zien in diezelfde video.

Canon

Reageer op artikel:
Je Canon-camera als webcam voor je Mac gebruiken? Dan kan vanaf nu
Sluiten