Nieuwe Canon EOS M200 is betaalbare topcamera met 4K video

Canon staat bekend als een betrouwbaar cameramerk. Zowel voor de professionele fotograaf als de amateurfotograaf heeft het merk goede camera’s en lenzen in de collectie. In April 2017 bracht canon de M100 uit. Een camera die bedoeld was voor beginnende fotofanaten. Nu twee jaar later brengt Canon de opvolger op deze camera uit: de Canon EOS M200.

Canon geeft EOS M100 een update: Hi EOS M200!

Met de EOS M200 richt Canon zich, net als bij zijn voorganger de M100, op een publiek dat graag kennis wil maken met fotografie. De camera is zeer geschikt voor wie meer wil doen dan alleen foto’s maken met zijn smartphone. De M200 ziet er bijna hetzelfde uit als zijn voorganger, maar heeft aan de binnenkant een fijne upgrade gekregen.

De M200 is net als de M100 een camera met een vaste lens. Ook deze camera is voorzien van de 24.1-megapixel APS-C sensor, maar de nieuwe camera is ook voorzien van een Digic 8 processor. Waar die extra kracht goed voor is? Voor de zogenaamde Dual ‘Pixel eye-detect autofocus’ en de 4K (!), 24p video.

Een mooie camera voor de hobbyfotograaf

De Canon EOS M200 is een kleine camera die je gemakkelijk in je zak of tas kunt meenemen. De camera heeft een pop-up selfie-scherm. Daarmee is deze camera ook erg geschikt om je vlogs mee op te nemen. In 4K dus.

Doordat de sensor dezelfde is als in de M100, zal ook de M200 topfoto’s maken. De Dual Pixel autofocus is door velen geliefd omdat deze helpt foto’s en video’s nog beter te maken. Om dit nóg wat makkelijker te maken is deze camera voorzien van de eye-detect auto focus. Dit is niet alleen handig voor wie net begint met fotografie, maar ook voor wie al vertrouwd is met Canon zal het een fijne extra feature zijn.

Canon M200
Canon EOS M200 (Bron: Canon)

De extra features op de nieuwe camera van Canon maken dit een aantrekkelijke budgetcamera met een prijs van ongeveer 500 Euro. Hij is vanaf oktober verkrijgbaar in de VS. Wanneer we hem in Nederland kunnen scoren is nog niet bekend.

Ben je niet zo van de foto’s maar wil je graag de ultieme vlog camera kopen? Misschien is de Sony RX100 VII dan wat voor je.

Reageer op artikel:
Nieuwe Canon EOS M200 is betaalbare topcamera met 4K video
Sluiten