Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Gadgets 7 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Canon showt hoe haarscherp je in het donker kunt filmen met nieuwe sensor

Veel mensen zijn blij met een goede camera op hun smartphone. Anderen willen hun foto’s en beelden nog scherper en mooier hebben. Canon begrijpt deze laatste groep mensen, en heeft voor hen een nieuwe sensor ontwikkeld. Om te pronken met hun nieuwe speeltje gaven ze recent een 120-megapixel video vrij die is geschoten met hun 2.2-megapixel 35MMFHDXS CMOS full-frame sensor. Een woord: wow.

Canon overtuigt ons met beelden

Sony staat bij de meeste kenners bekend als een van de beste makers van sensoren voor camera’s. Canon laat met hun nieuwe 35MMFHDXS CMOS full-frame sensor zien dat het ook een prima staaltje techniek in huis heeft.

Oké, Canon brengt al wel sinds 2010 sensoren van tot 250 megapixels op de markt. Nu heeft het echter een sensor uitgebracht die laat zien hoe hoge resolutie-video’s er écht uit horen te zien.

Een mooi staaltje techniek

De nieuwe sensor van het cameramerk Canon kan beelden schieten in 100 fps. De sensor heeft geen moeite met slechte condities, zoals wanneer het heel donker is. Dit is goed te zien in de video hier onder. Ook de details die zichtbaar blijven wanneer je digitaal inzoomt in de video zijn opmerkelijk.

canon

De sensor is niet bedoeld voor alledaags gebruik, maar kan wel door klanten worden getest als ze willen. Daarvoor moet je alleen wel een retourtje naar de VS boeken, aangezien hij daar nu wordt uitgebracht.

De sensor is voornamelijk bedoeld voor speciaal gebruik, zo laat Canon weten. Hierbij kun je denken aan doeleinden die te maken hebben met beveiliging. Je kunt hem uiteraard ook gebruiken voor artistieke doeleinden, zoals in de onderstaande video te zien is. Je kunt het geluid van de video trouwens prima uit laten staan, behalve als je echt van een soort vage folklore sound houdt.

Ben jij na het zien van deze beelden nog steeds niet overtuigd van de kracht van een ‘echte’ camera (we weten het, een super dure lens tegenover je smartphonecamera zetten is oneerlijk)? Lees dan hier de vijf situaties waarin je smartphonecamera het aflegt tegenover een fotocamera.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Canon showt hoe haarscherp je in het donker kunt filmen met nieuwe sensor
Sluiten