Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 25 sep 2019

Canoo presenteert elektrische auto met looks van Volkswagen Microbus

Tegenwoordig komen elektrische auto’s in alle soorten en maten. Verschillende grote automerken hebben elektrische auto’s op de weg rijden die indruk maken. Denk bijvoorbeeld aan iedere auto van Tesla, de Porsche Taycan, of bijvoorbeeld de Nissan LEAF. Canoo, het in Californië gevestigde bedrijf, heeft en wel hele bijzonder elektrische auto ontwikkeld. Hij heeft wat weg van de ouderwetse Volkswagen Microbus. Maar wat ook bijzonder is: Canoo biedt een abonnement aan voor deze elektrische auto.

Canoo onthult futuristische elektrische auto

Veel start-ups die werken aan elektrische auto’s proberen het succes van Tesla na te jagen. Maar Canoo, voorheen EVelozcity, heeft daar geen interesse in en gooit het over een compleet andere boeg. In plaats van dat het een luxueuze elektrische auto op de markt brengt, heeft het een soort futuristische minibus onthuld. Bij het ontwerpen van het busje waren ruimte en waarde belangrijke elementen. Die zijn terug te zien in de foto’s die zijn vrijgegeven van de van.

De eerste auto van de Amerikaanse fabrikant zal ruimte hebben voor zeven personen. Achterin de auto is een soort halfronde bank gebouwd voor de passagiers, en voorin de auto is een bankje voor de bestuurder en bijrijder.

elektrische auto Canoo
Canoo (Bron: Canoo)

Zó 2021: Een abonnement voor elektrische auto’s

Het busje met de naam ‘Canoo’ is verkrijgbaar vanaf het begin van 2021 in de vorm van een abonnement. Een abonnement voor auto’s, dat lees je goed. Dit past natuurlijk compleet in onze tijdsgeest met Netflix, Spotify en nu ook Googles Play Pass.

Canoo wil de markt bestormen met hun vernieuwende businessmodel waarbij klanten maandelijkse abonnementskosten moeten betalen. In die service zijn waarschijnlijk voordelen zoals de registratie van de auto, onderhoud en verzekering zijn inbegrepen. Het betalen zal gaan via een app op de gebruiker’s smartphone.

Canoo elektrische auto
De Canoo (Bron: Canoo)

Het is nog niet bekend hoeveel een abonnement op het futuristische busje gaat kosten. Het bedrijf zegt echter dat het de kosten voor de gebruiker laag kan houden, omdat het de waarde van de auto kan uitsmeren over een periode van zeven tot tien jaar. De Canoo-CEO Ulrich Kranz is in ieder geval ambitieus: hij wil het eerste bedrijf worden dat winst maakt op elektrische auto’s. Of dat zal gaan lukken met dit vreemd uitziende busje weten we nog niet, maar het is zeker een verfrissend concept.

Reageer op artikel:
Canoo presenteert elektrische auto met looks van Volkswagen Microbus
Sluiten