Captain America 4 komt eraan met een nieuw Cap (en Chris Evans?)

Films & Series Thomas Aalderink 26 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Eigenlijk wisten we het al, maar nu is het zeker: Sam Wilson is de nieuwe Captain America. De afgelopen jaren fladderde hij als The Falcon door de MCU, wachtend op zijn welverdiende promotie. In The Falcon and The Winter Soldier kwam dat moment dan eindelijk. Sam Wilson is de nieuwe Cap en zijn filmdebuut komt eraan, maar is er in Captain America 4 ook een plekje voor Chris Evans?

Dat Captain America 4 definitief is, werd bekendgemaakt door The Hollywood Reporter. Volgens het doorgaans welingelichte Amerikaanse tijdschrift werkt Marvel Studios al aan het vierde deel. Het nieuwe deel in de film-reeks wordt uiteraard wel anders dan je gewend bent. Steve Rogers hield het na Avengers: Endgame voor gezien en gaf zijn schild over aan Sam Wilson. Dit betekent dat hij vanaf nu de hoofdrol krijgt.

Antony Mackie is de nieuwe Captain America

The Hollywood Reporter heeft verder niet heel veel informatie, maar ze weten al wel wie het script gaat schrijven. Die functie is voor Malcolm Spellman, en dat is goed nieuws. Hij is namelijk ook de hoofdschrijver en showrunner van The Falcon and the Winter Soldier. Malcolm Spellman krijgt hulp van Dalan Musson. Ook hij werkte mee aan de Disney+-serie. Disney en Marvel kiezen er dus voor om de lijn die de serie heeft ingezet door te trekken.

Behalve dat Sam Wilson, die opnieuw gespeeld gaat worden door Anthony Mackie, met het schild mag gaan gooien, is er inhoudelijk verder weinig bekend. Mogelijk gaat de film verder waar de serie gestopt is. Een andere opties is dat er eerst nog een seizoen komt van Captain America and the Winter Soldier, zoals geteased werd in de laatste aflevering van The Falcon and The Winter Soldier.

Komt Chris Evans terug?

The Winter Soldier, beter bekend als Bucky Barnes, gaat ongetwijfeld terugkeren in een nieuwe film of serie. Maar hoe zit het met een ander bekend gezicht: Steven Rogers. Er gaan geruchten dat de door Chris Evans gespeelde versie van Captain America nog niet definitief met pensioen is. Wat Marvel en Disney precies van plan zijn is nog een raadsel. Gaat Chris Evans een comeback maken in Captain America 4?

Geen Captain America? Dan had Chris Evans deze Avenger willen spelen

Nee, volgens Deadline is dat niet het geval. De nieuwssite beweert dat Chris Evans wel degelijk gaat terugkeren binnen de MCU, maar dat het om een apart project gaat. Captain America 4 wordt het feestje van Sam Wilson, en Steve Rogers gaat ergens anders opduiken. Waar en wanneer dat gaat zijn, blijft voorlopig nog een raadsel. Datzelfde geldt overigens ook voor Captain America 4. De eerste stap is gezet, maar een release laat voorlopig nog wel even op zich wachten.

Nog meer moois van Marvel

Gelukkig heeft Marvel nog veel meer moois op de planning staan. Zo verschijnt deze zomer dan eindelijk de Black Widow-film en komt de Loki-serie naar Disney+. Naast deze bekende gezicht introduceert Marvel dit jaar ook een nieuw karakter. Shang-Chi zal in september zijn debuut gaan maken. Alles wat je over deze nieuwe held moet weten, lees je hier.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen