Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 11 mrt 2019

Verrassing: Captain Marvel verslaat andere monsterhits in bioscoop

Alles wat Marvel aanraakt, verandert in goud. Toch was het bij Captain Marvel een kwestie van afwachten. Een vrouw in de hoofdrol, controverse rondom neppe reviews, ophef online: ging Marvel dan toch een flater slaan?

Captain Marvel scoort!

Nee dus. Verre van zelfs. Wat de box office betreft heeft Captain Marvel alle verwachtingen overtroffen en de hitlijsten zowel in Amerika als wereldwijd bestormt. De film harkte in zijn eerste weekend wereldwijd maar liefst 455 miljoen dollar binnen.

In de Verenigde Staten openden enkel Captain America: Civil War, Iron Man 3, Avengers: Age of Ultron, The Avengers, Infinity War en Black Panther hoger. Die films passeerden uiteindelijk ook wereldwijd de miljard dollar.

Captain Marvel heeft nu al meer opgehaald dan de eerste films van Hulk, Captain America en Thor. Op dit tempo gaat de monsterhit zelfs Doctor Strange en Ant-man and the Wasp passeren. Dat lees je goed: de totaalscore van die films. Al in de tweede week. Insane.

Meer dan Star Wars: The Last Jedi

Als we buiten Marvel kijken, dan is het eerste weekend van de relatief kleinschalige origin story des te indrukwekkender. Captain Marvel had een beter eerste weekend dan Star Wars: The Last Jedi (422,5 miljoen dollar) en Batman v Superman: Dawn of Justice (422,5 miljoen dollar). Het is de op vijf na hoogste wereldwijde box office voor een eerste weekend. Aller tijden.

En verder?

En verder? De tweede plek wordt op dit moment in de ranglijsten bezet door How To Train Your Dragon: The Hidden World, met een totaalscore van 435,1 miljoen dollar. Ook Alita: Battle Angel doet het voor een anime-verfilming verrassend goed met een prima 400 miljoen dollar.

? Geen zin om naar de bioscoop te gaan? Dan hebben we goed nieuws voor je. Tientallen Oscar-winnaar zijn gewoon op Netflix te vinden. We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet!

Reageer op artikel:
Verrassing: Captain Marvel verslaat andere monsterhits in bioscoop
Sluiten