Mark Hofman
Mark Hofman Tech 4 apr 2019

Captain Marvel bereikt mijlpaal en voegt zich in bijzonder rijtje

Het was slechts een kwestie van tijd en nu is de kogel eindelijk door de kerk. Captain Marvel, de 21e film uit de Marvel Cinematic Universe, heeft een bijzondere mijlpaal behaald. De film heeft meer dan 1 miljard dollar omgezet, waardoor het zich tussen een aantal andere Marvel-toppers weet te voegen. 

Bijzondere mijlpaal voor Captain Marvel

Iedereen wist dat de 21e Marvel Cinematic Universe film keihard op weg was naar de magische grens van 1 miljard dollar omzet. Een grens die Captain Marvel op dit moment ook lang en breed heeft overschreden. Hiermee weet de film zichzelf in een rijtje te zetten met zeven andere MCU titels. Een bijzondere mijlpaal en een plekje in een nog bijzondere lijst. Captain Marvel had het slechter kunnen treffen.

Waar Captain Marvel in Noord-Amerika zo’n 358 miljoen dollar om wist te zetten, haalde deze film het grootste resultaat buiten de Verenigde Staten. In de rest van de wereld wist de film, tot nu toe, een gigantisch bedrag van $645 miljoen op te halen. Een aanzienlijk groot bedrag wat ervoor zorgt dat de 21 films uit de MCU goed zijn geweest voor zo’n 18.5 miljard dollar.

Het grootste deel van dat bedrag is afkomstig van de zeven films die, net als Captain Marvel, de magische grens van 1 miljard dollar wisten te overschrijden. De eerste drie films van de Avengers (Avengers, Age of Ultron en Infinity War) staan allemaal in de lijst. Deze worden bijgestaan door Black Panther, Captain America: Civil War en Iron Man 3. De kans dat Avengers: Endgame, welke eind deze maand verschijnt, ook in het lijstje verschijnt is aanzienlijk groot.

Captain Marvel 1 miljard Marvel

Ondanks het feit dat we allemaal aan zagen komen dat Captain Marvel de magische grens van 1 miljard dollar zou overschrijden, is het zonder twijfel alsnog bijzonder. Voordat de film uit kwam was er veel te doen om Brie Larsson. De film werd voor release al kapot gemaakt door fans van Marvel op Rotten Tomatoes. Ondanks de controversie, zijn de cijfers wel bijzonder positief.

Reageer op artikel:
Captain Marvel bereikt mijlpaal en voegt zich in bijzonder rijtje
Sluiten