Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 18 sep 2018

Allereerste explosieve Captain Marvel trailer doet het internet ontploffen

Bijna vier jaar geleden werden fans helemaal wild. Toen kwam namelijk het nieuws naar buiten dat Captain Marvel een rol zou gaan spelen in het Cinematic Universe. Sindsdien hebben we Civil War en Infinity War gehad, waarin de superheld nergens te bekennen was.

Captain Marvel trailer

Daar komt nu verandering in, met de allereerste trailer voor Captain Marvel. Het Marvel Cinematic Universe is alweer tien jaar bezig sinds de eerste Iron Man, maar toch is dit de eerste titel met een vrouwelijke superheld in de hoofdrol.

Niet de Black Widow dus, zoals zo lang werd verwacht. Captain Marvel speelt zich grotendeels af in de jaren negentig. Carol Danvers worstelt met haar erfgoed, dat ze deelt met de mensheid en de Kree, een alien-ras. Die achtergrond is zowel haar vloek als zegen.

In de eerste trailer krijgen we niet alleen uitgebreid Karol zelf te zien, maar ook Hala. Dat is de thuiswereld van de Kree Empire, en Carol’s Starforce. Daar wonen bovendien haar grootste vijanden, de Skrulls.

Dat zijn beruchte Marvel aliens, die al decennia een grote rol in de comics spelen. Nu pas komen de transformerende wezens dus naar het witte doek. De eerste trailer toont verrassend veel details, zonder het plot te spoilen.

Vooral de jonge Samuel L. Jackson valt op. Verder bestaat de cast onder andere uit Clark Gregg, Gemma Chan, Lashana Lynch, Lee Pace, Jude Law, Djimon Hounsou en Ben Mendelsohn.

Hopelijk weten de alien-wereld Hala en Captain Marvel zelf een frisse wind met zich mee te brengen. Black Panther pakte het allemaal anders aan door kijkers kennis te laten maken met Wakanda, een welkom stukje afwisseling tussen de grauwe omgevingen uit andere Marvel films.

Gelukkig hoeven we niet zo lang meer te wachten. Captain Marvel komt namelijk al begin maart 2019 in de bioscoop!

Captain Marvel trailer
Reageer op artikel:
Allereerste explosieve Captain Marvel trailer doet het internet ontploffen
Sluiten