Elektrische fiets: CargoBike Cruiser Lang Steps N8 bakfiets

Vaak wanneer mensen denken aan een elektrische fiets, hebben ze een stadsfiets voor ogen om snel bepaalde boodschappen te kunnen doen of juist een wat sportiever model. Vaak denken mensen echter niet aan een bakfiets, terwijl er tegenwoordig ook behoorlijk wat elektrische bakfietsen op de markt zijn. En juist op een bakfiets kun je wel een extra boost gebruiken, aangezien je het ding meestal inzet om iets of iemand mee te vervoeren. Mocht je het eens willen proberen, is de CargoBike Cruiser Lang Steps N8 de moeite waard om even te bekijken.

Fluisterstille middenmotor

De CargoBike Cruiser is uitgerust met een extra lange en ruime bak, zodat bijvoorbeeld je kinderen er makkelijk in passen en lekker met je mee kunnen. De bakfiets zou comfortabel zijn om mee op pad te gaan en uiteraard wordt je rit al fijner, doordat je ondersteund wordt. Daar zorgt een Shimano Steps middenmotor met drie ondersteuningsstanden voor in combinatie met acht verschillende versnellingen. De motor geeft je een boost tot 25 km per uur en zou verder fluisterstil zijn.

CargoBike Cruiser Lang Steps N8 elektrische bakfiets

Uitneembare accu

Uiteraard heb je ook een accu nodig om de motor van elektriciteit te voorzien en dat is in dit geval een uitneembare lithium-ion batterij, die aan het frame vastzit. Deze zou goed moeten zijn voor een maximale actieradius van 60 km per uur en een gemiddeld rijbereik van 35 km per uur. De accu zou verder binnen drie tot 4 uur weer zijn opgeladen om je weer verder te kunnen helpen.

Prijskaartje CarboBike Cruiser bakfiets

Zoals je weet zijn elektrische fietsen helaas niet goedkoop en ook voor de bakfiets moet je redelijk wat afrekenen. De fiets komt namelijk met een prijskaartje van 3,719 euro, waarmee het niet eens het duurste model is. Zo heb je bijvoorbeeld ook de Ultimate e-Cargo bakfiets, welke ontwikkeld is door de Zwitserse fietsenwinkel OBST&GEMÜSE en de Nederlandse framebouwer Elian Cycles. Het zou een ultiem comfortabele bakfiets zijn, maar wel komen met een prijskaartje van 11.500 euro.

Fietsenwinkel

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: CargoBike Cruiser Lang Steps N8 bakfiets
Sluiten