Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 17 okt 2018

Uitgelekte case onthult veel over nieuwe iPad Pro

De geruchten rondom de nieuwe iPad Pro van Apple gaan al een tijdje rond. Zo zagen we in juni een mockup, kregen we gister slecht nieuws en moet een aankondiging niet ver meer zijn. Alsof dat nog niet genoeg is lekt er op dit moment een officiële render van een UAG case uit. En daar kunnen we toch iets belangrijks uit opmaken. 

Case onthult veel over iPad Pro

De UAG render bevestigt datgene wat we precies al hadden verwacht: de nieuwe iPad volgt de voetstappen van de iPhone serie. Zo is er gekozen voor een all-screen design met kleine bezels en ontbreekt er, voor het eerst bij een iPad, de homeknop. Wat wel opvalt is dat er, zoals dat bij de iPhone wel het geval is, geen notch aanwezig is. De bezels zijn wel iets breder bij de iPad, maar verder hebben we met een volledig scherm te maken.

iPad Pro lek

Ook vangen we door de lek een eerste blik op van de UI. We weten natuurlijk niet 100% zeker of dit ook echt de daadwerkelijke interface is. Mocht dit wel zo zijn gaat de iPad ook op dit gebied de huidige iPhones achterna.

Deze feature (toch) op de iPad

De onthulling van de render laat zien dat er nog een feature aanwezig is van de iPhones. Zoals eerder al werd gesuggereerd zal de nieuwe iPad Pro ook voorzien zijn van FaceID. Wat in feiten wel moet nu we weten dat de homeknop verdwijnt. Combineer dit met het nieuws dat de tablet 5.9mm dun gaat worden (exclusief headphone jack) en je hebt al een aardig beeld van de nieuwe iPad.

renders 12.9-inch iPad Pro 2018

Apple gaat, als we de geruchten mogen geloven, op 31 oktober de nieuwe iPad onthullen. Mocht dat het geval zijn dan zullen de uitnodigingen op korte termijn moeten verschijnen. Wanneer we de tablet kunnen verwachten, en wat hij kost zal op dat moment bekend gemaakt worden.

Reageer op artikel:
Uitgelekte case onthult veel over nieuwe iPad Pro
Sluiten